Останній рейс на «Смолку» — економічно необгрунтований

Саме такою наразі є відповідь на питання жителів «Смолківського» мікрорайону щодо можливості відновлення рейсу за автобусним маршрутом №3 із часом відправлення — о 23:00 із автовокзалу (чи залізничного вокзалу).
Днями до редакції «Звягеля» зателефонував житель «Смолки» і розповів про наступну проблему. Пасажирів електропоїзда «Коростень — Новоград-Волинський», який прибуває на вокзал у Новограді о 22:40, чекають лише маршрутки №1 і №14. Тобто, громадським транспортом можна дістатися до центру, «Зелених», «Лубчиці», «Дружби». А от жителям іншої віддаленої околиці — «Смолки» — тут не щастить. Їхня«трієчка» в цю пору доби вже відпочиває в автопарку…
«Раніше було так, що ми добиралися до автовокзалу на «одиничці», а там пересідали на «трійку». А тоді цю «трійку» скасували і залишається або таксі, або йти пішки. Таксі до мене додому коштує щонайменше 50 грн., а пішки, ви ж знаєте, як воно в наш час по темному ходити… Небезпечно», — поскаржився чоловік. Водночас він додав, що вранці, коли відправляються дизель- і електропоїзди на Житомир і Коростень, така проблема успішно вирішена — від десятої школи о 3:45 курсує автобус, який довозить пасажирів до залізничного вокзалу.
У відділі економічного аналізу і планування міської ради, куди газета «Звягель» звернулася за коментарем щодо вищеописаної ситуації, зазначили, що 20 травня відбулося засідання робочої групи за участю перевізників, де вивчалася можливість введення додаткового рейсу за маршрутом №3. Проте, враховуючи незначну кількість пасажирів, додатковий рейс був визнаний економічно необгрунтованим.
Втім, для жителів «Смолки» все ж є надія на позитивне вирішення проблеми. У відділі економічного аналізу і планування порадили зацікавленим у додатковому рейсі «трійки» письмово звернутися до міської ради. Тоді ситуація буде переглянута і, можливо, якийсь вихід знайдеться.
Олег БРЮХАНОВ