За що дісталося комунальникам та як оплачується праця у міськвиконкомі?

За що дісталося комунальникам та як оплачується праця у міськвиконкомі?

\"ЗаМіський голова Віктор Весельський ініціював проведення розширених нарад за участю всіх без винятку 65 працівників міськвиконкому, включно з водіями та прибиральницями. «Є можливість поговорити з міським головою віч-на-віч — без донощиків, перекладачів, суфлерів», — так аргументував своє рішення Віктор Леонідович.
Відтепер розширені наради з апаратом міськвиконкому очільник міста проводитиме кожного останнього понеділка місяця, а з самостійними управліннями та відділами — кожного першого понеділка місяця, — повідомляє відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.

Перше розширене засідання відбулося 30 травня і тривало рівно 45 хвилин. Розпочали о 9:15, а завершити мусили до 10:00, оскільки на цю годину велику залу Будинку рад мала намір використовувати районна влада. (Чесне слово, прямо, як у Мілані, де два футбольні гранди — «Мілан» та «Інтер» — проводять свої домашні матчі на одному й тому ж стадіоні. Причому, коли грає «Мілан», то стадіон іменують «Сан Сіро», а коли «Інтер», — його вже називають «Джузеппе Меацца»).
Але навіть 45 хвилин вистачило міському голові, аби роздати «на горіхи» працівникам житлово-комунальної галузі.
«Я нещодавно побував із робочим візитом у Коростені, побачив їхній парк. Мене запитують Олена Анатоліївна та Оксана Василівна: «Чому ви, Вікторе Леонідовичу, такий невеселий?» А як же мені бути веселим, коли я порівнюю парк у Коростені й наш, у Новограді? У них — горби не горби — все покошено, лавки, алеї в порядку… А ви, шановні працівники ЖКГ, пройдіться у нас парком. Години півтори витратіть, уважно подивіться! Це ж стільки часу треба було цьому об’єкту не приділяти уваги, щоб лавка прогнила й провалилася?!» — не скупився на емоції Віктор Весельський.

\"За«Як по підхалімству, міському голові у дворі за день, поки мене не було в місті, поклали новий асфальт. А на вулицях біля дев’ятої школи розрили дорогу й так залишили на вихідні. Щоб люди ходили й ноги ламали? Чому не можна було вивести працівників у суботу, щоб вони все зробили, а в понеділок дати їм відгул? Чому у мене в під’їзді лампочка не горить? Чому біля пам’ятника чорнобильцям трава не зійшла? А на клумбах біля міськвиконкому вже така трава виросла, що скоро роз не буде видно! Чому клумби не политі? Чим ці квіти завинили перед вами, що вони вже два дні у спеку стоять без води?», — відповіддю на ці питання у залі була лише тиша. Ніхто не наважився ані виправдовуватися, ані заперечувати.
Зрештою, тепер аргументів для виправдання у працівників міськвиконкому поменшало. Якщо раніше багато хто з них міг сказати щось, на кшталт: «А чому я повинен бігати, як у мене — тисяча зарплата?», то нині «на руки» апарат отримує значно більше. І стало про це відомо від Віктора Весельського, котрий, продовжуючи розбір польотів, почав називати суми, які його підлеглі отримують «на руки».
Прозвучали конкретні цифри і прізвища: від 3710 до 6693 грн. «чистими». Переважно — в межах 4000-5000 грн. І це при тому, що зарплати працівників найвищої керівної ланки озвучені не були. Лише сумарний фонд, що склав 298170 грн. на 65 осіб у місяць. Логіка проста: є пристойні зарплати — можна і треба вимагати якісної роботи. Адже це — кошти міських платників податків, тож, і таємниць від громади тут не має бути ніяких.
«Міський голова — найвища посадова особа в місті. Так записано у статуті. І я не дозволю, щоб хтось коментував мої дії, вчинки, я можу собі це дозволити, бо я в житті вже багато досяг. І якщо ви думаєте, що я не наведу порядок, то ви глибоко помиляєтеся», — підкреслив міський голова.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА