Хроніка 32/2016

Хроніка 32/2016

НА ТРАСІ ПОБЛИЗУ с.ПЕРЕМОГА ЗАГИНУВ ВЕЛОСИПЕДИСТ
Дорожньо-транспортна пригода сталася 27 липня, близько 21:50, на 168-му км автодороги «Київ-Чоп», поблизу с.Перемога.
Водій автомобіля «ВАЗ-2109», 34-річний житель райцентру, рухаючись у напрямку Рівного, здійснив наїзд на двох велосипедистів, які рухалися в попутному напрямку на неосвітленій ділянці дороги.
Унаслідок ДТП травми отримав велосипедист, 29-річний житель с.Теснівка, якого було госпіталізовано до місцевої лікарні. Другий велосипедист від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці події.
Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України, триває з’ясування всіх причин та обставин події.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

У НОВОГРАДІ ТРАПИЛОСЯ ДВІ ДТП В ОДНОМУ МІСЦІ
1 серпня, близько 8 години, на перехресті вулиць Житомирська та Гетьмана Сагайдачного у Новограді-Волинському, трапилася дорожньо-транспортна пригода. «ВАЗівка» в’їхала у задню частину мінівену. Ніхто з учасників події не постраждав.
Дане перехрестя дороги — аварійно-небезпечне. Днем раніше, близько опівночі, сталася подібна ДТП, але водії розібралися на місці без виклику дорожньої поліції.
04141.com.ua

18-РІЧНА ДІВЧИНА ОБІКРАЛА ЗНАЙОМОГО
Уранці 30 липня до місцевого відділу поліції звернувся 48-річний житель Новограда-Волинського із повідомленням про крадіжку.
На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що зловмисник уночі заліз до помешкання чоловіка через необачно залишене відчиненим вікно. Злодій викрав зі сховку 13 тисяч гривень, 3,5 тисячі доларів США та прихопив із собою ноутбук господаря.
Опитавши заявника та провівши низку інших слідчо-розшукових дій, правоохоронці з’ясували, що до вчинення крадіжки може бути причетна 18-річна місцева жителька. Як виявилося, дівчина часто бувала у чоловіка та знала, де він зберігає заощадження.
Коли оперативники кримінальної поліції розшукали підозрювану, то вона відпочивала разом із друзями, вживаючи спиртне. У дівчини вилучили частину викрадених коштів. Решту, за її словами, вона витратила на застілля.
Нині триває досудове розслідування за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Дівчині загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ЗВЯГЕЛЬСЬКІ ПРАВООХОРОНЦІ РОЗШУКУЮТЬ ЗЛОДІЯ
До Новоград-Волинського відділу поліції звернулася 29-річна жителька райцентру із заявою про крадіжку з квартири. За словами жінки, із її помешкання зник мобільний телефон. Сума завданого збитку становить 700 гривень.
Слідчими було розпочато розслідування кримінального провадження за ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.
Правоохоронці провели низку спеціальних заходів та встановили, що до вчинення крадіжки причетний, раніше судимий, 31-річний місцевий житель. Нині його розшук триває. Чоловікові загрожує до 3 років позбавлення волі.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ПОБЛИЗУ ЯРУНЯ ГОРІВ СУХОСТІЙ
За минулі вихідні виникло 4 пожежі в екосистемах Житомирської області, в результаті яких вигоріло 4,7 га сухостою.
Так, у с.Топори Ружинського району горіли післяжнивні залишки на приватному полі та суха рослинність біля польової дороги загальною площею біля 1200 кв.м. У с.Врублівка Романівського району згоріло 0,5 га стерні, а поблизу с.Ярунь Новоград-Волинського району — 1 га сухостою. Причини всіх загорянь встановлюються фахівцями.
— Як правило, до пожеж у період підвищеної пожежної небезпеки призводить людська недбалість, — розповідає керівник рятувальної служби області Ігор Нікітчук. — Зокрема, неконтрольоване спалювання сміття, післяжнивних залишків, розведення багаття у вітряну погоду, використання несправної техніки. Нерідко водії викидають у траву недопалки, і тоді ви можете спостерігати наслідки такої необачної поведінки: вздовж узбіч — суцільні чорні смуги вигорілої трави. Минулого року займання сухої рослинності навіть призвели до загибелі літніх людей, які намагалися самотужки впоратися з пожежею. Нинішнього року рятувальниками вже ліквідовано 115 пожеж в екосистемах — у лісах, на торфополях, сільгоспугіддях, займань трави на відкритій території. Їх наслідки призвели до вигорання сухої рослинності, торфу загальною площею понад 138 гектарів.
Тому у період високої пожежної небезпеки фахівці ДСНС застерігають не використовувати відкритий вогонь у лісових масивах, лісопаркових зонах, поблизу житлових будинків та не кидати непогашені сірники, недопалки у траву чи на узбіччя доріг. Крім того, суворо забороняється самовільне випалювання рослинності або її залишків, заїзд автотранспорту в лісові масиви.
У ДСНС у Житомирській області

ЖИТЕЛЬ СТОЛИЦІ ВТІК НА ВЕЛОСИПЕДІ…
Працівники кримінальної поліції встановили, що крадіжку велосипеда з помешкання жительки району вчинив 37-річний житель Києва. У рамках досудового розслідування триває розшук чоловіка.
За словами 32-річної жительки с.Гульськ, яка звернулася до чергової частини, неприємна подія сталась уночі декілька діб тому. Саме тоді з її будинку зник велосипед вартістю 3,5 тисячі гривень.
Відомості про правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.
У ході проведених спеціальних заходів правоохоронці встановили, що крадіжку вчинив 37-річний киянин. Викрадачеві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ЗАТРИМАЛИ СІЛЬСЬКОГО ГРАБІЖНИКА
27 липня 60-річна звягельчанка повідомила про пограбування. Поліцейські затримали за підозрою у вчиненні правопорушення 66-річного місцевого жителя. Триває з’ясування всіх обставин.
Подія сталася близько 9-ї ранку. Невідомий чоловік, перебуваючи на земельній ділянці заявниці, силоміць відібрав у неї 250 гривень.
Поліцейські, з’ясовуючи всі обставини, встановили, що пограбування вчинив 66-річний житель райцентру. Чоловік свою причетність до злочину визнав. У нього викрадене вилучили.
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Нині триває з’ясування всіх обставин. За чинним законодавством, чоловікові може загрожувати від 4 до 6 років позбавлення волі.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

АВТІВКА «ПЕРЕОРАЛА» СТАДІОН У «МОРСЬКОМУ»
На пошту сайту 04141.com.ua надійшло повідомлення від одного з мешканців Новограда-Волинського, який надіслав зображення автомобіля (за наявною інформацією, він належить Новоград-Волинському економіко-гуманітарному коледжу), який пошкодив трав’яне покриття стадіону в мікрорайоні «Морське».
Автомобіль, можливо, був викрадений із території навчального закладу, і водії вирішили погарцювати на полі, після чого залишили авто.
04141.com.ua