У Новограді-Волинському привітали підприємців з професійним святом

За традицією, у першу неділю вересня, згідно з Указом Президента України, у нашій державі відзначається День підприємця. У цей день країна вшановує людей, які не тільки створили власну справу та взяли на себе відповідальність за добробут своєї сім’ї, але й створюють нові робочі місця, постачають на ринок вітчизняні товари і послуги, наповнюють бюджет міста та держави, що дає змогу вирішувати нагальні соціальні проблеми.
На даний час зареєстровано 7100 суб’єктів малого та середнього підприємництва. З них фізичних — 5680, юридичних — 1420.
По галузях, як серед фізичних, так і серед юридичних осіб, левова частка суб’єктів підприємницької діяльності працює в сфері торгівлі (36% фізичних осіб і 72% — юридичних).
Серед фізичних осіб провідні позиції займають сфера послуг — 13% і транспорт — 9%, і незначна частка підприємців зайняті в сферах ресторанного господарства, виробництва і будівництва.
У місті функціонує 1217 об’єктів торгівлі: 583 магазинів, 325 відділів, 256 кіосків, павільйонів, закладів громадського харчування — 181, закладів побуту — 272, 4 ринки.
Міський голова вручив відзнаки Президента України — ювілейні медалі «25-річчя незалежності України» та Подяки міського голови за внесок у розвиток соціально-економічної галузі і підприємництва, активну участь у житті територіальної громади міста та з нагоди Дня підприємця:
Рибінському Володимиру Івановичу — директору Товариства з обмеженою відповідальністю «ВО Техна»;
Махновецькому Олександру Петровичу — директору ТОВ «Промінь»;
Подяки переможцям обласного конкурсу «Кращий підприємець 2016 року»:
Рибаку Володимиру Павловичу — директору ТОВ «Укрмедпак» (переможець у номінації «Кращий суб’єкт малого підприємництва»);
Кондратюк Тетяні Миколаївні — директору ПАТ виробничо-комерційна фірма «Леся» (переможець у номінації «Кращий суб’єкт середнього підприємництва»);
Портянку Сергію Федоровичу — генеральному директору ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» (переможець у номінації «Кращий суб’єкт господарювання публічного сектору економіки»).
Крім цього, вітання та Подяки міського голови успішним представникам цієї професії вручили секретар міської ради Олена Пономаренко та заступник міського голови Лариса Шутова:
Канюці Сергію Володимировичу — приватному підприємцю, власнику магазину «Норма;
Малярику Віктору Васильовичу — приватному підприємцю, власнику магазину «Вілма»;
Герусу Володимиру Адамовичу — директору ТОВ «Герус-Сервіс-Термінал»;
Савчук Світлані Іванівні — директору ПП «Айс-Тім»;
Юшманову Ігорю Геннадійовичу — приватному підприємцю, власнику торгового центру «Європа»;
Андрущенку Андрію Борисовичу — директору ДП «Сервіс-Тара»;
Хістовому Валерію Борисовичу — директору ТОВ «Нові ласощі — Житомир»;
Тарасову Миколі Анатолійовичу — приватному підприємцю, керівнику ПП «ЛІКПАК»;
Нусбауму Степану Антоновичу — директору Державного підприємства «Новоград-Волинське дослідне лісомисливське господарство»;
Повальчуку Руслану Володимировичу — приватному підприємцю, власнику магазину «Добриня»;
Газарову Андрію Олексійовичу — підприємцю;
Марону Сергію Володимировичу — підприємцю.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради