Хроніка 40/2016

Хроніка 40/2016

ВОДІЙ ВАЗІВКИ СКОЇВ ПОДВІЙНЕ ДТП: 1 ЛЮДИНА ЗАГИНУЛА, ІНША — ТРАВМОВАНА
ДТП сталося у райцентрі за участі керманича автомобіля ВАЗ, який збив двох велосипедистів, один з яких загинув, та пошкодив ще 2 автівки.
Попередньо з’ясовано, що близько 20:40, 25 вересня на одній з вулиць міста Новограда-Волинського водій автомобіля ВАЗ-21063, місцевий житель, здійснив наїзд на двох велосипедистів, які рухалися у попутному з ними напрямку. Після того автівка виїхала на узбіччя дороги і пошкодила припарковані там «Ланос» і ВАЗ-2107.
Унаслідок ДТП один з велосипедистів, 52-річний місцевий житель, від отриманих поранень загинув на місці пригоди. 57-річна велосипедистка із тілесними ушкодженнями була госпіталізована до лікарні.
Усі причини та обставини, які призвели до масштабної ДТП, нині з’ясовуються у ході розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ кримінального провадження.
Водночас поліцейські попереджають водіїв: під час кермування будьте уважними та обережними. Обирайте таку швидкість, аби мати змогу повсякчас контролювати власний транспортний засіб.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА ЗЛОДІЙКУВАТОГО ВІДПОЧИВАЛЬНИКА БАРУ
Правоохоронці встановили, що до крадіжки вартісного гаджета з розважального закладу у м.Новоград-Волинський причетний 25-річний житель райцентру, в якого і вилучено чужий мобільник.
Уночі 25 вересня до Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 23-річний житель райцентру із повідомленням про крадіжку свого мобільного телефона вартістю близько 3 тисяч гривень.
Працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що гаджет у заявника зник під час відпочинку в одному з розважальних закладів міста.
У результаті вжитих першочергових заходів правоохоронці встановили, що до крадіжки причетний 25-річний місцевий житель, який знаходився у тому ж розважальному закладі. Чоловік у вчиненому зізнався. Мобільний телефон у нього вилучено.
За фактом крадіжки (ст.185 ККУ) розпочато кримінальне провадження. За вчинення подібних протиправних дій молодикові може загрожувати покарання аж до 3-річного ув’язнення.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ПІД ЧАС ПОЖЕЖІ У ВЛАСНОМУ БУДИНКУ ЗАГИНУВ ПЕНСІОНЕР
24 вересня, о 06:30, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в місті Малині.
По прибуттю на місце події чергового караулу 13-ї Державної пожежно-рятувальної частини було встановлено, що в помешканні вже вигоріла одна кімната та зайнялася суміжна з нею. У сильно задимленому середовищі рятувальники працювали у складі ланки газодимозахисної служби. Під час гасіння пожежі у спальній кімнаті, звідки поширилося займання, вони виявили на підлозі обгоріле тіло господаря будинку, 1943 року народження.
О 06:59 пожежа була локалізована, а о 8:40 — ліквідована. До гасіння пожежі залучено 6 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки.
Вогнем знищено покрівлю на площі 20 кв. м та домашні речі у двох кімнатах.
Ймовірна причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Усі обставини події встановлюються правоохоронними органами.
УДСНС України у Житомирській області

МАСОВЕ ОТРУЄННЯ НА ВЕСІЛЛІ
Весілля у селі Стара Котельня у Житомирській області закінчилося масовим отруєнням.
До лікарні потрапили 15 гостей свята. Про це кореспонденту УНН повідомив головний спеціаліст управління цивільного захисту Житомирської ОДА Микола Мінчук.
Серед постраждалих — троє дітей. І кількість жертв весільних частувань продовжує зростати. На щастя, життю постраждалих нічого не загрожує.
Співробітники Госпродпотребслужби спільно з працівниками лабораторії проведуть бактеріологічні дослідження, а також буде вжито заходів щодо попередження епідемії.
znaj.ua

«НЕТВЕРЕЗИЙ» КОНФЛІКТ МІЖ ЧОЛОВІКОМ І ЙОГО ЮНОЮ ПОДРУГОЮ ЗАКІНЧИВСЯ ТРАГЕДІЄЮ
Події розвивалися уночі 24 вересня у м.Радомишль. Після спільної пиятики 18-річна дівчина вдарила ножем свого залицяльника. Від отриманого поранення чоловік помер у лікарні. Винуватицю затримано. Розпочато кримінальне провадження.
Близько 4-ї ранку до Радомишльського відділення поліції надійшло повідомлення про термінову госпіталізацію 31-річного жителя райцентру з ножовим пораненням у живіт. Зусилля медиків виявилися марними, врятувати життя чоловікові не вдалося. Він помер, не приходячи у свідомість.
У квартирі потерпілого перебувала ще одна пара. Чоловік і жінка назвалися його знайомими. За їх словами, в оселі вони та 18-річна подруга господаря влаштували спільне застілля і вживали алкоголь. Потім, далеко за північ, розійшлися відпочивати. З кімнати власника квартири гості чули голосну суперечку, крики та штурханину. Коли ж на шум збіглися навіть сусіди, у приміщення ризикнули таки зазирнути: на той момент дівчина уже вдарила чоловіка ножем.
Неадекватний від вжитого алкоголю стан юної винуватиці засвідчили медики — у неї виявили понад 2,5 проміле (!) алкоголю. Чітко пояснити причини трагічного конфлікту дівчина не змогла. Їх з’ясовують правоохоронці у рамках розпочатого за ч.2 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ кримінального провадження.
Нині суд обирає для затриманої міру запобіжного заходу. За чинним законодавством фатальне ножове поранення залицяльника може коштувати молодій жінці позбавлення волі строком від 7 до 10 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

37 ВІЙСЬКОВО-СЛУЖБОВЦІВ З ПОЧАТКУ РОКУ ЗАСУДЖЕНО МІСЬКРАЙОННИМ СУДОМ
Згідно з інформацією, розміщеною в Єдиному державному реєстрі судових рішень, Новоград-Волинським міськрайонним судом Житомирської області притягнуто до кримінальної відповідальності 37 військовослужбовців за ст.407 Кримінального Кодексу України (самовільне залишення військової частини або місця служби).
За різних обставин військовослужбовці допустили порушення чинного законодавства України в частині проходження військової служби у Збройних Силах України. Наведена кількість притягнутих осіб до відповідальності за кримінальними провадженнями, за якими вже є вироки суду.
У своїй більшості суд призначав покарання у вигляді штрафу, але також військовослужбовці несли покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком у дисциплінарному батальйоні.
04141.com.ua