Хроніка 46/2016

Хроніка 46/2016

ЕКС-МІЛІЦІОНЕРУ, ЯКИЙ У МАЛИНІ НАСМЕРТЬ ЗБИВ ДВОХ ДІВЧАТ, ЗАГРОЖУЄ ДО 10 РОКІВ В’ЯЗНИЦІ, А СВІДКОВІ — 5
Прокуратурою Житомирської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння смертельної дорожньо-транспортної пригоди у м.Малин, за ч.3 ст.286, залишення у небезпеці, за ч.1 ст.135 КК України та за фактом надання свідком завідомо неправдивих показань, за ч.2 ст.384 КК України.
Як повідомлялося раніше, у Малині водій на пішохідному переході скоїв наїзд на двох місцевих жительок, унаслідок чого одна загинула, а іншу — госпіталізовано до реанімаційного відділення лікарні, де вона від отриманих тілесних ушкоджень померла. До того ж, водій залишив потерпілих у небезпеці та втік із місця дорожньо-транспортної пригоди.
Такі дії винуватця ДТП кваліфіковано за статтею, санкція якої передбачає суворіше покарання — позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.
Крім того, під час проведення досудового розслідування, з метою уникнення водієм кримінальної відповідальності за скоєне та штучне створення доказів захисту, один із свідків повідомив органи слідства про те, що саме він скоїв ДТП. Проте, проведеними слідчими діями зібрано достатньо доказів, які повністю спростували покази цієї особи щодо вчинення нею ДТП. За завідомо неправдиве показання свідка під час проведення досудового розслідування, поєднане зі штучним створенням доказів стороні захисту, передбачене покарання від 2 до 5 років позбавлення волі. На даний час обвинувачені перебувають під вартою.
Нагадаємо, у Малині колишній працівник міліції 9 липня на автомобілі «Hyundai» збив дівчат, а його дружина давала свідчення, нібито, за кермом перебувала вона.
За матеріалами прес-служби прокуратури Житомирської області

ЧЕРЕЗ ПЕРЕГРІВАННЯ ГАЗОВОЇ КОЛОНКИ ЛЕДЬ НЕ ЗАЛИШИЛИСЯ БЕЗ ДАХУ НАД ГОЛОВОЮ…
У Житомирі, по провулку Крошенському, під ранок почала тліти стіна дерев’яного будинку на дві сім’ї. Про це 6 листопада повідомив сайт управління ДСНС у Житомирській області.
«6 листопада, о 05:37, до Служби порятунку «101» м. Житомир надійшло повідомлення про пожежу в квартирі одноповерхового житлового будинку по провулку Крошенському. Дзвінок надійшов від власниці, яка відчула запах диму, перебуваючи у своєму помешканні. За вказаною адресою виїхало 2 відділення бійців 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини», — інформує сайт ДСНС.
Рятувальники з’ясували, що будинок дерев’яний, на 2 господарі. Тліла зовнішня стіна кухні в одній із квартир. Зсередини оселі на стіні знаходилася газова колонка.
О 06:05 пожежу було локалізовано та о 07:00 — ліквідовано, вогонь знищив 5 кв.м дерев’яного перестінка.
«Загиблих та травмованих не виявлено. Для ліквідації надзвичайної події залучалося 8 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежної техніки. За попередньою інформацією, займання сталось внаслідок перегрівання стіни від газової колонки. Остаточна причина встановлюється фахівцями», — пишуть рятувальники.
Житомир.info

ВЕЛОСИПЕДИСТА, ЯКИЙ ПОСТРАЖДАВ У ДТП, ГЕЛІКОПТЕРОМ ДОПРАВЛЯТЬ ДО КИЄВА
3 листопада у Баранівці сталася дорожньо-транспортна пригода: автомобіль «Citroen» зіштовхнувся з велосипедом. Унаслідок ДТП 41-річний велосипедист у тяжкому стані доправлений до райлікарні. Про це повідомляє сайт міста Баранівки, з посиланням на Баранівський відділ поліції.

«3 листопада, о 9:45, до чергової частини Баранівського відділення поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що по вул.Звягельська сталася дорожньо-транспортна пригода. Автомобіль «Citroen», під керуванням місцевого жителя, 1990 року народження, зіштовхнувся з велосипедистом, місцевим мешканцем, 1975 року народження. У результаті ДТП велосипедист отримав струс головного мозку, закриту черепно-мозкову травму, гематому лобної частини голови, множинні забої кінцівок та був доправлений до райлікарні. Стан потерпілого дуже тяжкий. Наразі вирішується питання про його транспортизацію гелікоптером до Києва», — повідомили у відділенні поліції.
Лише за період із 24 по 30 жовтня на дорогах Житомирської області зареєстровано 24 аварії, внаслідок яких 6 осіб загинули та 31 людина була травмована.
Житомир.info
Фото з сайту міста Баранівки

CЛІДЧОГО-ХАБАРНИКА ВІДСТОРОНИЛИ ВІД ПОСАДИ ТА ВЗЯЛИ ПІД ВАРТУ
За клопотанням військової прокуратури, викритого на «хабарі» слідчого Житомирського відділу поліції заарештовано та відсторонено від посади. Про це 4 листопада повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.
«За клопотанням військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із внесенням застави в розмірі 34 тисячі гривень слідчому Житомирського відділу поліції Головного управління Нацполіції України, який був затриманий на одержанні хабара від осіб за повернення вилучених речей у ході обшуку. Також, відповідно до ухвали суду, правоохоронця відсторонено від займаної посади. Вказаній особі повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням)», — інформує військова прокуратура.
Житомир.info

П’ЯНИЙ ВОДІЙ «МОСКВИЧА» ВЛАШТУВАВ АВАРІЮ З «BMW X5»
На 122-му кілометрі траси «Київ-Чоп», у Житомирській області, ввечері 4 листопада, автомобіль «Москвич» при розвороті допустив зіткнення з «BMW X5». Про це Житомир.info розповіла прес-офіцер патрульної поліції Житомира Діна Корчевна.
«4 листопада, о 20:30, на 122-му кілометрі автодороги «Київ-Чоп», водій автомобіля «АЗЛК 2140» («Москвич») при здійсненні розвороту не надав переваги в русі автомобілю «BMW X5», який наближався з правого боку, в результаті чого відбулося зіткнення. Внаслідок ДТП обидва автомобілі отримали механічні пошкодження. Потерпілих немає», — розповіла прес-офіцер.
Вона також зазначила, що водій «Москвича» був нетверезий.
«Керманич автомобіля «АЗЛК 2140» перебував у стані алкогольного сп’яніння і не мав посвідчення водія, а водій «BMW X5» не мав полісу цивільно-правового страхування. За всіма цими фактами складені адмінматеріали», — розповіла Діна Корчевна. На місці ДТП працювали патрульні поліцейські.
Житомир.info
Фото патрульної поліції Житомира

НАСОЛОДИТИСЯ ВИКРАДЕНИМ НЕ ВСТИГ
5 листопада до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції із заявою про вчинення крадіжки майна з його автомобіля звернувся 27-річний звягельчанин. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Слідчий під час проведення огляду автомобіля виявив пошкодження дверного скла, через яке зловмисник і потрапив до салону авто, звідки викрав автомагнітолу та інше майно.
Працівникам поліції вдалося встановити особу злочинця. До розшукових дій також були залучені спецпризначенці, які на даний час допомагають місцевій поліції.
«Меломаном» виявився 28-річний мешканець Новограда-Волинського, в якого вилучили викрадену автомагнітолу.
Кримінальне провадження розслідується за ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті загрожує позбавленням волі на строк до 3 років.
04141.com.ua

ПРИПИНЕНО НЕЗАКОННУ ОРЕНДУ 10 ГА СІЛЬГОСПУГІДЬ
Позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури в інтересах Романівської РДА та Миропільської селищної ради про розірвання договору оренди земельної ділянки площею понад 10 га та повернення її з незаконної оренди господарським судом Житомирської області задоволено у повному обсязі.
Установлено, що дочірнє підприємство «Миропільський центр передових технологій» у 2012 році одержало у користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 10,4239 га на території Миропільської селищної ради Романівського району для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Однак у подальшому, в порушення вимог Земельного і Податкового кодексів України та Закону України «Про оренду землі», підприємство протягом тривалого часу не використовувало сільськогосподарські угіддя та не сплачувало за них орендну плату.
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру та припинено незаконну оренду землі.
Прес-служба прокуратури Житомирської області