Військовим закуплять 13 квартир на вторинному ринку

У доповнення до сердечних вітань і щирих побажань нашим славним військовослужбовцям, у зв’язку із Днем Збройних Сил України та Днем Сухопутних військ, я хочу повідомити попередні результати конкурсу щодо закупівлі житла на вторинному ринку для військовослужбовців, які із хвилюванням чекали цього моменту.
За попередніми результатами, пройшли конкурс і визнані переможцями 13 пропозицій, наданих мешканцями нашого міста. Кінцеві результати будуть після укладення договорів купівлі-продажу виставлених квартир. Дуже шкода, що ця подія затягнулася до грудня, і наші військовослужбовці не отримали ордери на придбані квартири до свого професійного свята.
Спільно із головою Житомирської обласної організації солдатських матерів, протягом 8 місяців, щотижня, телефонували до чисельних відділів, Департаментів Міноборони, Кабміну стосовно безпідставного затягування конкурсу, а коли конкурси почали розглядати пропозиції, ми взяли участь у їхній роботі. Ретельно ознайомившись із процедурою закупівлі житла на вторинному ринку, ми підготували і направили свої пропозиції стосовно удосконалення процедури закупівлі житла на вторинному ринку міністру оборони. У даний час наші пропозиції вивчаються, ми чекаємо відповідь і готуємось до купівлі житла військовослужбовцям у наступному році.
Прикро, що при такій великій кількості об’яв у газетах, Інтернеті на продаж квартир, у місті запропоновано було лише 15. Оскільки це проводиться у нас вперше, то дехто висловлював недовіру до Міноборони, інших не влаштовували розрахунки в гривнях, а не в доларах, а інші за станом здоров’я не змогли зібрати багаточисельні довідки.
І хоча 13 квартир — дуже замало для черги в 600 осіб, але це — наша маленька перемога. Особливо, якщо врахувати, що за 8 останніх років військові не отримували жодної квартири.
Т.ШОСТАК, голова Новоград-Волинської міськрайспілки солдатських матерів