У районі перевищено епідпоріг захворюваності на ГРВІ та грип

За перший тиждень 2017 року в Житомирській області знизилась захворюваність на гострі респіраторно-вірусні інфекції та грип, але епідеміологічний поріг перевищений у 8 районах області й містах Житомирі та Бердичеві. Про це 10 січня написав сайт Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».
«За останній тиждень епідсезону (перший тиждень нового року) зареєстровано 7489 випадків захворювань, інтенсивний показник — 599,9, що на 36,5% менше, ніж за попередній тиждень, і на 7,7% нижче епідемічного порогу (649,8). Проте перевищення епідпорогу відмічається на 10 адмінтериторіях: Коростишівському, Олевському, Новоград-Волинському, Радомишльському, Романівському, Ружинському, Черняхівському, Житомирському районах, містах Житомирі та Бердичеві)», — інформує сайт.
Всього госпіталізовано 503 хворих, що на 21% менше, ніж за попередній тиждень, із них 75,1% становлять діти.
Серед дитячого населення, в порівнянні з попереднім тижнем, захворюваність знизилася на 44,4%, — констатують фахівці лабораторного центру. Найчастіше традиційно хворіють діти до 4 років.
Житомир.info