Не чують слів, але відчули тепло підтримки

Не чують слів, але відчули тепло підтримки

\"НеМайстер-клас із виготовлення мальованки-підвіски для дітей із вадами слуху на базі художньої школи організували небайдужі до чужих проблем люди — колективи Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді (ЦСССДМ) та Школи мистецтв.
— Напередодні до нас звернулася голова місцевого товариства УТОГ з пропозицією організувати цікавий захід для дітей, які погано чують, або не чують взагалі, — розповіла спеціаліст центру соцслужб Людмила Харченко. — Ми звернулися до працівників Школи мистецтв, котрі з радістю відгукнулися та допомогли організувати до великодніх свят майстер-клас із розмальовок.
У дружній атмосфері викладачі художньої школи вчили учасників заходу розмальовувати писанки, згодом провели екскурсію по навчальному закладу. «Прекрасні дітки, усі здібні та старанні, — поділилася викладач Світлана Легензова. — Ми раді, що змогли подарувати їм радість мистецтва та творчості. Дай, Боже, всім здоров’я!».
\"НеВід громадської організації «Гармонія +» дітям вручили подарунки на згадку — цукерки та філіжанки для чаю. Ця акція стала першим самостійним заходом для громадського об’єднання «Гармонія +» з Новограда-Волинського. Досі організація проводила спільні акції для інвалідів та дітей учасників АТО з благодійниками із Німеччини. Як розповіла Людмила Харченко, їх робота ще не має великих обсягів, але підтримувати тих, хто цього потребує, відчуваючи фінансову та моральну підтримку небайдужих земляків, — це потрібна робота:
— Для нас було неочікувано, коли, запрошуючи дітей із батьками, ми чули їх щирий подив, мовляв: «Нас кудись запрошують?!» Дійсно, ці люди нечасто відчувають підтримку, тож ми задоволені, що побачили радість на обличчях малечі та батьків, знайшли спільну мову з тими, кому доводиться розмовляти жестами. Якщо маєте бажання підтримати наші починання, маємо благодійний рахунок: 26004010201438, банк ПАТ Укрсоцбанк, МФО 300023.
Колектив художньої школи подарував учасникам майстер-класу малюнки своїх талановитих учнів, якими маленькі члени УТОГу пообіцяли прикрасити своє приміщення.
Юлія КЛИМЧУК