Коростень знову подвійно сильніший за Новоград…

Коростень знову подвійно сильніший за Новоград…

\"КоростеньЯкому б із двох місцевих футбольних клубів не належали симпатії новоградського уболівальника, у суботу, ввечері, емоції у всіх були схожі: і «Звягель», і «Авангард» поступилися у 1-му турі чемпіонату Житомирської області. Причому, обидва наші клуби того дня нічого не змогли вдіяти з командами з Коростеня.
6 травня «Звягель» удома приймав СК «Коростень» — минулорічного (і за сумісництвом — багаторазового) чемпіона області.
Відбувши церемонію відкриття сезону за участю перших осіб обласної федерації та представників міської влади, футболісти взялися до справи. До пори до часу гра мала спокійний характер, не балуючи майже вщерть заповнений стадіон гольовими моментами. Та під завісу першого тайму більш зіграний «Коростень» витиснув максимум із контратаки. За гру рукою було призначено пенальті — 1:0. Цікаво, що гол, хоча й відбувся, але вніс деяке сум’яття на трибунах: м’яч, що летів у кут воріт, чкурнув у дірку в сітці. Тому уболівальникам, котрі перебували далі від місця події, спочатку здалося, що гравець СК «Коростень» не влучив у ворота. Втім, спалах надії господарів швидко минув — рефері вказав «на центр».
Невдовзі гості, які, повівши у рахунку, стали почувати себе ще впевненіше, свою перевагу подвоїли. Тож, команди пішли на перерву за рахунку 2:0 на користь СК «Коростень».
У другій половині гри «Звягель» намагався відродити інтригу. Гнані уперед шаленіючим фансектором, звягельчани створили декілька гольових нагод. Проте два удари в площину воріт відбив коростенський голкіпер.
Усе в цій грі стало зрозуміло після чергового невдалого розіграшу м’яча у виконанні воротаря «Звягеля». Вкотре за останні хвилини віддавши пас у ноги супернику, він не встиг повернутися до лінії воріт, і рахунок став 3:0.
Гол престижу у виконанні Я.Корнійчука (після виходу віч-на-віч перекинув воротаря) дещо пожвавив гру і трибуни. Проте останнє слово залишилося за гостями. Вдало використовуючи підбір м’яча біля чужих воріт і деяку розгубленість звягельських захисників, вони відзначилися вчетверте.
Отже, у підсумку — 4:1, і СК «Коростень» вже з першого туру вмощується на зручному для себе першому місці турнірної таблиці.
* * *

У цей же день у Коростені гостював новоградський «Авангард». Його суперником виступила команда «МАЛ».
Спочатку події розвивалися за схожим сценарієм: коростенська команда повела у рахунку, реалізувавши пенальті за гру рукою (за свідченням очевидців, м’яч влучив у спину, але арбітру, як виявилося, було видніше). Але «Авангард» невдовзі відігрався зі штрафного. Щоправда, ще до перерви новоградці пропустили вдруге — далася взнаки неузгодженість у діях голкіпера і захисників — 2:1.
«Авангард» мав непогані шанси уникнути поразки. Але дві змарновані гольові нагоди при виходах віч-на-віч із воротарем не дозволили розжитися навіть нічиєю.
* * *

На цьому тлі приємно констатувати перемогу городницького «Полісся», яке з рахунком 3:1 розібралося на виїзді із «Будівельником» (Гранітне).
Нічиїх у першому турі не було. Крім вищезгаданих команд, по три очки також набрали ФК «Бердичів» (переміг «Танкіста» з Новогуйвинського — 1:0) і «Полісся» (Ставки), яке на виїзді розгромило андрушівську «Фортуну» — 3:0.
Ігри першого туру відбулися також у першій обласній лізі. Тут «Авангард-2» (Новоград-Волинський) зазнав поразки з рахунком 3:0 у виїзній грі з олевським «Поліссям».
У наступному турі, що запланований на 13 травня, «Авангард» зустрінеться із «Танкістом». А «Звягель» свою гру 2-го туру проти команди «МАЛ» проведе аж 8 липня, оскільки продовжує боротьбу в кубку Житомирської області пам’яті Героїв Небесної Сотні. Нагадаємо, суперником «Звягеля» по чвертьфіналу став «Технічний ліцей» (Черняхів).
Так само 8 липня матч 2-го туру чемпіонату зіграють СК «Коростень» і «Полісся» (Городниця), які також залишаються серед учасників кубкового турніру.
Олег БРЮХАНОВ