Хроніка 37/2017

ПІШОВ З ЖИТТЯ БОЄЦЬ 30-Ї БРИГАДИ...
Військовослужбовець-контрактник 30-ї окремої механізованої бригади Андрій Атаманенко тричі був у зоні АТО і тричі повертався звідти живим.
26-річного героя поховали 8 вересня у Новограді-Волинському. Він загинув не в бою і не від кулі російського снайпера. За уривчастою інформацією, якою володіє редакція сайту «Житомир-Онлайн», його знайшли повішеним на військовому полігоні в Чернігівській області, де його підрозділ проходив перепідготовку.
Редакція сайту зв’язалася телефоном із мамою загиблого Євгенією Атаманенко і попросила про зустріч, щоб почути версії рідних і повнішу інформацію про те, що трапилося. Вона відмовила, зіславшись на те, що зараз проводиться слідство і не хотілося б заважати йому своїми версіями.
Однак редакції відомо, що раніше вона звертала увагу рідних і близьких на рани на голові покійного і відмовлялася вірити в те, що він міг сам позбавити себе життя.
Правоохоронні органи Житомирської області не коментують ситуацію, оскільки слідство ведеться у Чернігівській області.
САМОГУБСТВО З ПІДПАЛОМ СТАЛОСЯ У ЯРУНІ
Резонансна подія сталася в с.Ярунь Новоград-Волинського району. Тривожне повідомлення надійшло до рятувальників про пожежу в житловому будинку. Про подію вони повідомили поліцейських.
Вже прибувши на місце події, встановили, що по вулиці Партизанській у с.Ярунь Новоград-Волинського району, близько 04 години 40 хвилин, місцевий чоловік 1959 року народження, перебуваючи на території свого домоволодіння, за допомогою бензину підпалив свій будинок, гараж та сарай. Будинок із прилеглими спорудами було знищено вогнем повністю.
Після підпалу чоловік пішов до саду, який розташований на віддалі близько 200 метрів від будинку, де скоїв самогубство через повішання. Його тіло виявили вже під ранок. Мотузка була перекинута через гілку дерева.
Сусіди повідомили правоохоронцям, що власник оселі неодноразово висловлював погрози щодо підпалу свого майна.
04141.com.ua

У ПОЖЕЖАХ НА ЖИТОМИРЩИНІ В ЦЬОМУ РОЦІ ЗАГИНУЛИ 72 ОСОБИ…
Із початку 2017 року на Житомирщині виникло 1812 пожеж, під час яких загинуло 72 особи (у 2016 році — 55 громадян), ще 33 людини отримали травми.
Основною причиною виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем населення, тобто, людський фактор. Статистика підтверджує: більше половини загорянь виникло саме з цієї причини.
Левова частка пожеж трапляється у сільській місцевості. Тих, хто зловживає спиртним, і з цієї причини може вчинити пожежу, добре знають у сільрадах і дільничні інспектори поліції. Але їх асоціальний спосіб життя — це головний біль ще і рятувальників. Останні регулярно та наполегливо проводять з ними роз’яснювальну роботу під час пожежно-профілактичних відпрацювань населених пунктів (спільних із іншими зацікавленими службами та органами влади), намагаючись достукатись до їх свідомості. До речі, одне з таких відпрацювань відбулося минулого тижня на базі Чоповицької об’єднаної територіальної громади Малинського району.
— У смт.Чоповичі ми відвідали квартиру, де проживає молодий чоловік. Він перебуває на обліку громадян, які зловживають спиртними напоями, — розповідає провідний інспектор Малинського міськрайонного відділу Управління ДСНС в області Іван Буханчук. — Із першої спроби в помешкання ми не потрапили — він просто не відкрив двері. Коли через деякий час ми все ж зайшли в житло, то побачили, що й очікували: п’яного господаря, а у квартирі — накурено… Я намагався розповісти йому, що, якщо він не кине зловживати спиртним, то його «історія» закінчиться трагічно. Кинутий недопалок може стати причиною масштабної пожежі. Як варіант, вогонь перекинеться на сусідні квартири і, окрім значних матеріальних збитків, пожежа може забрати ще і людські життя.
Були перевірені в цей день й інші домоволодіння селян Чоповицької об’єднаної територіальної громади. Рятувальники вважають, що це відпрацювання змусило деяких задуматися.
І.КОВАЛЬ, прес-служба Управління ДСНС у Житомирській області

НАЇЗД НА ПІШОХОДА У С.НАТАЛІВКА
На автодорозі «Київ-Чоп» знову сталася дорожньо-транспортна пригода. Цього разу — поблизу села Наталівки Новоград-Волинського району постраждала жінка.
Так, 07.09.2017 року, близько 20 години 20 хвилин, на автодорозі «Київ-Чоп» (228 км + 600 м), водій автомобіля марки «Кіа Спортедж» білого кольору, мешканець міста Бровари, керуючи автомобілем та рухаючись у напрямку м. Рівне по лівій смузі руху, на неосвітленій ділянці автодороги здійснив наїзд на пішохода, пенсіонерку з Новограда-Волинського, яка перетинала проїжджу частину автодороги справа наліво відносно руху автомобіля.
Внаслідок ДТП жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді відкритих переломів кисті, рваних ран лівої кисті (втратила палець) та була доставлена до Новоград-Волинської лікарні.
Перевірку за фактом ДТП за ч.1 ст.286 КК України проводить Новоград-Волинський відділ поліції.
04141.com.ua

ПОЛІЦЕЙСЬКІ РОЗШУКАЛИ ПРИЧЕТНОГО ДО ВБИВСТВА ЖІНКИ НА ФЕРМЕРСЬКОМУ ПОЛІ
Про розкриття резонансного злочину у Радомишльському районі на брифінгу 11 вересня повідомив журналістам начальник ГУ Нацполіції області В’ячеслав Печененко. Нині встановлено, що фатальний постріл у бік подружжя, яке знаходилось уночі на картопляному полі, здійснив 29-річний киянин, прийнявши людей за дичину.
Події розгорталися уночі, 17 серпня, на фермерському полі. Невідомі на автомобілі вистрелили у напрямку подружжя малинчан, які ховалися серед городини, та смертельно травмували жінку. Потому незнайомці поїхали з місця події.
У рамках розпочатого кримінального провадження слідство розглядало всі можливі версії, одна з яких грунтувалася на можливій причетності до події браконьєрів.
— Працівники кримінальної поліції провели титанічну роботу в умовах, коли зачіпки, окрім напрямку руху автомобіля невідомих осіб, фактично були відсутні. Працюючи над основною версією, оперативники проаналізували значну кількість відео з камер відеоспостереження, встановлених у напрямку можливого руху автівки. І це дало першочергові результати, — розповів керівник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко.
У прогнозований проміжок часу, після вчинення злочину, на зображенні з окремих камер відеоспостереження був помічений автомобіль «Тойота Хайлюкс». Далі, крок за кроком, поліцейські визначили власника позашляховика, жителя Києва, і вийшли на ще одного 29-річного киянина. Останній, як з’ясувалося, здійснив фатальний постріл із мисливського карабіна, прийнявши людей за дичину.
— Чоловік у вчиненні тяжкого злочину зізнався. За його словами, тієї ночі він із товаришем їздили територією Житомирщини та за допомогою тепловізора шукали дичину для полювання, — зазначив В’ячеслав Печененко.
Кримінальне провадження перекваліфіковано з умисного вбивства (ч.1 ст.115 ККУ) на вбивство через необережність (ч.1 ст.119 ККУ). Чоловікові офіційно оголошено про підозру і вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.
Йому може загрожувати обмеження чи позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області