Хроніка 7/2018

НА ЖИТОМИРЩИНІ ЗА ТИЖДЕНЬ — 4 ВБИВСТВА, ОДНЕ З НИХ — НА НОВОГРАД-ВОЛИНЩИНІ
Упродовж тижня, з 5 по 12 лютого, в області сталося 4 умисних вбивства та 8 фактів тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі — з фатальними наслідками.
8 лютого у с.Ворсівці Малинського району під час розпивання спиртного стався раптовий конфлікт між двома місцевими жителями. У результаті 38-річний чоловік завдав ножові поранення 41-річному опоненту, від яких той помер на місці. Аналогічна ситуація мала місце 11 лютого у с.Базар Народицького району.
7 лютого у Новограді-Волинському зафіксовано смерть 55-річного чоловіка через отримані тілесні ушкодження, а 9 лютого — 28-річного жителя с.Степка в Андрушівському районі.
Житель Попільнянського району у ході конфлікту після спільного вживання спиртного завдав дружині тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми. За медичною допомогою 42-річна жінка звернулася лише через 10 днів після події, однак було уже занадто пізно. Врятувати її життя не вдалося. Чоловікові загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.
Увечері 7 лютого конфлікт, що закінчився травмуванням 55-річного житомирянина, стався просто у маршрутці, а 11 лютого на одній із вулиць обласного центру ножове поранення отримав 62-річний чоловік.
За всіма фактами розпочаті кримінальні провадження.
У ХОРОШІВСЬКОМУ РАЙОНІ НОВОГРАДЦІ ПОТРАПИЛИ У ДТП
8 лютого, близько 9 години 40 хвилин, на автодорозі у Хорошівському районі сталася ДТП за участю жителя Новограда-Волинського.
Відомо, що мешканець с.Хорошів, керуючи автомобілем «ВАЗ-2106», виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся із седаном «Renault Megane», яким керував 31-річний мешканець Новограда-Волинського.
У результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажирка «ВАЗівки» отримала травми та була госпіталізована до реанімаційного відділення місцевої лікарні.
У МЕШКАНЦЯ С.БРОНИЦЬКА ГУТА ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЛУЧИЛИ ВИБУХОВУ РЕЧОВИНУ
5 січня працівники Новоград-Волинського відділу поліції отримали інформацію про те, що житель с.Броницька Гута Новоград-Волинського району без відповідного дозволу зберігає вогнепальну зброю, боєприпаси до неї та вибухову речовину.
Вказані відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України, були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
8 лютого, на підставі ухвали слідчого судді, за місцем проживання вказаного чоловіка було проведено санкціонований обшук, у ході якого із приміщення літньої кухні вилучено металеву банку з вибуховою речовиною.
За матеріалами 04141.com.ua

ЗААРЕШТУВАЛИ ЧОЛОВІКА, ЯКИЙ ГВАЛТУВАВ ВЛАСНИХ ДІТЕЙ
9 лютого в одному із районів Житомирщини поліцією затримано 30-річного чоловіка, підозрюваного у розпусних діях відносно малолітніх синів. Чоловік перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
9 лютого надійшло повідомлення від сільського голови про можливі протиправні дії одного з жителів села. Під час з’ясування всіх обставин поліцією встановлено, що чоловік упродовж певного періоду гвалтував власного сина, 2007 р.н., та сина співмешканки, 2004 р.н.
На даний час чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.156 (Розбещення неповнолітніх) та ч.3 ст.153 (Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) КК України.
Чоловіка затримано у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Поліція висуває клопотання щодо тримання його під вартою. Санкцією ч.3 ст.153 ККУ передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.
ЗАТРИМАЛИ КРАДІЙКУ ГРОШЕЙ
Із будинку жителя с.Кануни Новоград-Волинського району зникли 2600 гривень. Правоохоронці встановили, що, поки господар приймав гостей, у його будинку побувала й злодійка. Нині триває з’ясування обставин події.
Повідомлення про це надійшло до поліції майже опівночі 8 лютого. За словами заявника, 32-річного жителя району, з його будинку було викрадено гроші. Зловмисник знайшов 2600 гривень заощаджень, що знаходились у шафі.
На місці події поліцейські встановили, що цього дня господар приймав гостей. Серед інших у будинку побувала й 22-річна жителька сусіднього села. З’ясувалося, що саме вона причетна до злодіяння. Нині триває подальше встановлення обставин події. Жінці може загрожувати покарання від штрафу до позбавлення волі.
Відділ комунікації поліції Житомирської області