Виконком виділив матеріальної допомоги городянам на 280 тисяч гривень

14 лютого відбулося 51-ше засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання.
Відповідними рішеннями виконавчого комітету 62 громадян отримали разову грошову допомогу на лікування у загальній сумі 230 тис. 900 грн.; 8 учасників АТО та члени їх сімей отримали разову грошову допомогу у загальній сумі 36 тис. грн.; 14 громадян отримали разову грошову допомогу, у зв’язку з обставинами, у загальній сумі 12 тис. 500 грн.
Проект рішення «Про організацію та проведення Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела»», яким пропонувалося затвердити дату проведення свята 15, 16, 17 червня 2018 року, а також затвердити склад організаційного комітету, після тривалого дискусійного обговорення було вирішено зняти з розгляду на доопрацювання.
На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 р. №877 у 2017 році Житомирську область визначено пілотною у реформуванні закладів інституційного догляду та виховання дітей. Одним із основних пріоритетів цієї реформи є створення дитячих будинків сімейного типу, у яких діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, зростатимуть та виховуватимуться у сімейному колі.
Вищезазначеною Постановою передбачено виділення коштів на придбання житла для створення дитячих будинків сімейного типу. У місті Новограді-Волинському за кошти субвенції з Державного бюджету в сумі 1 млн. 109 тис. грн., при співфінансуванні з міського бюджету в сумі 250 тис. грн., придбано житло, на базі якого створено дитячий будинок сімейного типу.
«Батьками-вихователями у цьому будинку буде подружжя Щавлінських. Павло Вікторович та Жанна Петрівна, крім трьох власних дітей, виховують ще одну прийомну дитину. Рішенням виконавчого комітету міської ради від 14 лютого 2018 року до дитячого будинку сімейного типу родини Щавлінських на виховання та спільне проживання влаштовано 5 дітей, позбавлених батьківського піклування. Любов до дітей та наполеглива праця щодо створення гарних умов для навчання, виховання та гармонійного розвитку дітей високо оцінена міською владою. У 2017 році прийомні батьки Щавлінський Павло Вікторович та Щавлінська Жанна Петрівна одержали відзнаку «Гордість міста» у номінації «Янголи добра», — повідомляє відділ інформації міської ради.
Крім цього, члени виконкому, на підставі проведеного у січні конкурсу серед друкованих ЗМІ, визначили ТОВ «Газета «Звягель» друкованим засобом масової інформації для висвітлення діяльності Новоград-Волинської міської ради та її виконавчих органів у 2018 році. Це рішення набирає чинності з 1 квітня 2018 року.
Підготував Олег БРЮХАНОВ