Хроніка 16/2018

У ГОРОДНИЦІ ЗАТРИМАНО КРАДІЇВ МАЙНА З МІСЦЕВОГО ПІДПРИЄМСТВА
15 квітня, пообіді, до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення про спробу крадіжки комплектуючих частин високовольтного трансформатора. На місці події затримано двох місцевих жителів. Розпочато досудове розслідування.
Як повідомив 58-річний керуючий товариством, він помітив двох чоловіків, які намагалися вчинити крадіжку з території підприємства у смт.Городниця. Він зателефонував до поліції.
На місце події прибула слідчо-оперативна група. Поліцейські затримали двох жителів райцентру, віком 32 та 29 років. Викрадене у них вилучили.
Розпочато досудове розслідування за ч.3 ст.15 (Замах на злочин) та ч.2 ст.185 (Крадіжка) КК України. Чоловікам може загрожувати арешт на строк від 3 до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.
НА ЖИТОМИРЩИНІ ЗАТРИМАНО ВТІКАЧА З КОЛОНІЇ
12 квітня у Ружинському районі оперативники карного розшуку ГУНП області та Житомирської виправної колонії №4 затримали 28-річного молодика, який 10 квітня самовільно залишив місце позбавлення волі. Нині парубкові загрожує, окрім раніше оголошеного вироку, ще до 5 років ув’язнення.
Чоловіка затримали на вулиці одного з сіл району, близько 11 ранку. Хоч молодик і не з цього села родом, однак, аби його випадково не впізнали, він приховував лице окулярами та не знімав капюшон. Під час затримання чоловік намагався втекти.
Усі обставини встановлюються у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.393 (Втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) ККУ. Молодикові може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на термін від 3 до 5 років.
Поліція дякує громадянам за допомогу у встановленні місця перебування втікача.
ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЛУЧИЛИ НАРКОТИКИ У ЖИТОМИРЯНИНА ТА ЗВЯГЕЛЬЧАНКИ
Під час патрулювання вулиць населених пунктів правоохоронці помітили двох підозрілих осіб. У подальшому, під час перевірок, з’ясувалося, що вони зберігають при собі заборонені речовини.
Удень 10 квітня на території стадіону «Авангард» у м.Новоград-Волинський правоохоронці виявили у 38-річної місцевої жительки шприц із прозорою рідиною, скляну медичну ємкість та ще один шприц із залишками білої речовини. Усе це жінка зберігала у своїй сумці.
Увечері цієї ж доби на вулиці обласного центру у 33-річного жителя Житомирського району правоохоронці виявили порошкоподібну речовину.
На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції. Виявлене вилучено та направлено на експертні дослідження.
Попередня правова кваліфікація подій — ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ЗВЯГЕЛЬЧАНКУ РОЗВЕЛИ «БАНКІВСЬКІ ПРАЦІВНИКИ»
Вкотре мешканці Новограда-Волинського стають жертвами шахрайства, пов’язаного з використанням банківських платіжних карток.
До робітниці однієї з місцевих фабрик зателефонувала невідома жінка й під час розмови випитала реквізити її банківської картки. Надалі з рахунку потерпілої зникли гроші.
До відома! Телефонні шахраї використовують найчастіше наступні легенди: «Вашу карту заблоковано», «По карті проводяться підозрілі операції», «Необхідно перереєструвати карту і пройти верифікацію», «Вам прийшов платіж, але для зарахування грошей необхідні всі дані карти».
Нагадаємо, що секретні дані картки (термін її дії, тризначний код безпеки зі зворотного боку карти), а також пароль із СМС від банку не можна називати нікому, навіть банківському працівнику.
ТОННИ ЛЬВІВСЬКОГО СМІТТЯ ЗНОВУ СКИНУЛИ НА НОВОГРАД-ВОЛИНЩИНІ
На території нашого району раніше неодноразово виявляли купи сумнозвісного львівського сміття. Історія повторюється знову.
Так, представником одного з лісових господарств Новоград-Волинщини, 13 березня, на території колишнього полігону у с.Чижівка виявлено купи сміття.
На місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції. Під час огляду слідчий припустив, що скидання побутового сміття відбулося з вантажних автомобілів (у кількості близько 10 вивантажень), вагою близько 30 тонн. Також встановлено, що скид сміття здійснювався у період із 6 по 13 квітня на місцевості, призначеній для утилізації тирси.
Цього разу у смітті теж виявлені львівські сліди — чеки з львівської аптеки та інші папірці із «львівською пропискою».
СОЦСЛУЖБИ ВДАЮТЬСЯ ДО ПЕРЕВІРОК МАТЕРІВ-ОДИНАЧОК
Соціальні працівники проводять опитування сусідів та ходять за місцем проживання матерів-одиначок для здійснення перевірок. Якщо в оселі застали чоловіка, то матусям може загрожувати навіть судимість. У березні 2018 року жительку с.Заремля Баранівського району визнано винною в тому, що вона незаконно здійснила оформлення статусу матері-одиначки та матеріальної допомоги на свою дитину.
«У ході здійснення оформлення офіційних документів Яна М. зазначила, що з батьком своєї дитини не мешкає, допомоги він їй не надає. Але з’ясувалося, що молоді люди проживали спільно з 2014 року, були пов’язані спільним побутом, вели господарство та здійснюють виховання спільної дитини. Майнову шкоду державі оцінили в 8,5 тис. грн.», — встановили під час досудового розслідування. Молода жінка зізналася, що пішла на порушення закону через гроші, яких катастрофічно їй не вистачає. Жінку засудили до штрафу понад 2000 грн. та одного року ув’язнення із випробувальним терміном.
У 2017 році в Новоград-Волинському відділі поліції, після перевірки, зареєстрували факти шахрайств відносно матерів, які з метою незаконного отримання державної соціальної допомоги одиноким матерям, умисно, з корисливих мотивів, маючи на меті незаконне збагачення, ввели в оману працівників управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської районної державної адміністрації. Тоді «попалися» дві жінки із сіл Анета та Ярунь Новоград-Волинського району.
За вказаними фактами були розпочаті кримінальні провадження за ст.190 КК України (шахрайство).
За матеріалами 04141.com.ua