Минулої суботи всі програли… Але 19 і 20 травня на «Авангарді» — знову великий футбол

Минулої суботи всі програли… Але 19 і 20 травня на «Авангарді» — знову великий футбол

Невдало для новоградських команд завершилися ігри 2-го туру РОС-Чемпіонату й РОС-Першості Житомирської області з футболу, що відбулися у суботу, 12 травня.
У РОС-Чемпіонаті драматична розв’язка залишила без турнірних балів «Звягель» у грі з коростенським «Малом». Р.Гусак на 3-ій компенсованій до другого тайму хвилині з пенальті зрівняв рахунок — 1:1. Проте вже за хвилину «Мал» провів переможний гол — 2:1.
У «Звягеля» залишається 3 очки після двох матчів. Таку ж кількість очок мають в активі ФК «Бердичів», «Фортуна», «Полісся» (Городниця) і «Мал», але всі вони зіграли лише по одному матчу.
У групі А РОС-Першості «Звягель-2» в гостях зазнав поразки з рахунком 1:2 від команди «Агролайф» (Попільнянський район).
У групі Б «Авангард», який віднедавна став «Звягелем-750», на домашньому стадіоні поступився «Технічному ліцею» (Сали) — 0:2. Протягом першого тайму господарі мали щонайменше три нагоди, щоб повести в рахунку, але змарнували. На початку другої 45-хвилинки дві грубі помилки в центрі захисту (на 53-ій і 57-ій) хвилинах призвели до голів у ворота «Звягеля-750». Господарі мали шанс скоротити відставання, проте удар із кількох метрів прийшовся вище воріт…
* * *

Визначилися всі пари 1/4 фіналу розіграшу кубку Житомирської області з футболу пам’яті Героїв Небесної Сотні: «Фортуна» (Андрушівка) — «Екстрім» (Іванівка); «Сокіл» (Житомирський район) — «Звягель» (Новоград-Волинський); «Мал» (Коростень) — «Полісся» (Городниця); «Будівельник» (Гранітне) — ФК «Бердичів».
Матчі 1/4 фіналу відбудуться 19 та 26 травня.
* * *

У суботу, 19 травня, у Новограді, на стадіоні «Авангард», відбудеться матч другої ліги чемпіонату України з футболу між командами «Полісся» (Житомир) і «Агробізнес» (Волочиськ). Початок — о 17 годині. Про це «Звягелю» повідомили у міському Центрі фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
«Агробізнес» наразі очолює групу А другої ліги чемпіонату України з футболу. «Полісся» посідає восьму сходинку турнірної таблиці. Втім, у полісян є позитивний досвід виступів у Новограді — три тижні тому на «Авангарді» було здобуто перемогу (2:1) над «Буковиною» з Чернівців.
* * *

А в неділю, 20 травня, на міському стадіоні «Авангард» пройдуть одразу два фінальні матчі — малого і головного районних кубків «Весна надій — 2018». У фіналі малого кубку, початок якого заплановано на 11 годину, зустрінуться «Поліська січ» (с.Броницька Гута) і «Землероб» (с.Дідовичі). У вирішальній грі головного кубку, що розпочнеться о 13 годині, гратимуть «Рись» (лісгосп) — «Торпедо» (Пилиповичі).
Олег БРЮХАНОВ