«Звягель» і з другої спроби не здобув кубок області

«Звягель» і з другої спроби не здобув кубок області

Два сезони поспіль новоградський ФК «Звягель» пробивається до фіналу обласного футбольного кубку пам’яті Героїв Небесної Сотні, проте двічі залишається лише у статусі фіналіста.
Дорогою до фіналу-2018 «Звягель» переміг команди «Технічний ліцей» (с.Сали), «Сокіл» (Житомирський район) і «Фортуну» з Андрушівки. Його суперник по фіналу — коростенський «Мал» — вийшов переможцем у дуелях із ФК «Корнин» (Попільнянський район), «Полісся» (Городниця) і ФК «Бердичів».
Фінал відбувся у День Конституції, 28 червня. Місцем проведення цьогоріч став Романів. Тамтешня публіка скучила за великим футболом, оскільки місцева команда «Зоря-енергія» припинила виступи — романівці кажуть, що новий керівник енергетичної компанії не захотів продовжувати фінансування футболу. Тож, головна трибуна стадіону була заповнена вщерть. Звісно, посприяли цьому численні десанти вболівальників із Новограда й Коростеня. Сайт обласної федерації футболу пише про 1800 глядачів.
Щоб побачити голи, довелося чекати понад 120 хвилин ігрового часу. В цілому точилася рівна гра, з мінімальною кількістю гольових моментів. Хоча «Звягель» мав передумови, щоб не доводити гру до післяматчевих пенальті, але змарнував декілька вигідних епізодів. До того ж, новоградці не скористалися півгодинною чисельною перевагою — на останніх хвилинах основного часу гри в команді «Мал» сталося вилучення — Володимир Бондарчук був покараний за «відмашку».
У серії пенальті «Мал» переміг із рахунком 3:1. До п’ятих ударів справа не дійшла, бо звягельчани примудрилися із перших чотирьох спроб змарнувати три: двічі коростенців виручив голкіпер, ще раз — поперечина воріт.
Таким чином Коростень взяв реванш у Новограда — влітку 2015 року новоградський «Авангард» здобув кубок області, перемігши у фіналі СК «Коростень». А «Звягель» записав до історії клубу другий поспіль вихід до фіналу. Рік тому звягельчани поступилися з рахунком 0:2 «Поліссю» зі Ставків.
Олег БРЮХАНОВ
Фото ЖОФФ