Теплокомуненерго готується до нового опалювального сезону і розраховує на взаємність від споживачів

«Готуй сани влітку», — радить народна мудрість. Тож, у період міжсезоння колектив КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» докладає максимум зусиль, щоб належно підготувати теплове господарство до роботи під час чергового опалювального сезону 2018-2019 років.
На сьогодні замінено 1 км теплових мереж, які перебували в аварійному стані, на сучасні з ППУ ізоляцією на загальну суму 1152,5 тис. грн. Крім того, підприємством виконано інші регламентні роботи на суму понад 500 тис. грн.
КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» дбає про комфорт своїх споживачів та завжди прагне покращувати якість послуг.
Проте і споживачам не слід забувати про свої зобов’язання перед теплопостачальним підприємством.
Одним із основних обов’язків споживачів, визначених Законом України «Про житлово-комунальні послуги», є обов’язок оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом. Переважна більшість споживачів теплової енергії належним чином виконують взяті на себе зобов’язання в частині проведення оплати за спожиті ними послуги. Проте є й такі споживачі, котрі з тих чи інших причин нехтують своїм обов’язком та не оплачують спожиті послуги впродовж тривалого часу, що призводить до утворення заборгованості.
Станом на 01.07.2018 року жителі міста, оселі яких опалюються централізовано, заборгували КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» 3,8 млн. грн.
Незважаючи на розпал літа та сезон відпусток, КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» проводить активну роботу щодо стягнення зі споживачів заборгованості за послуги з централізованого опалення.
Так, станом на 01.07.2018 року на примусовому виконанні у ВДВС перебуває 153 виконавчі документи на загальну суму 489 тис. грн. Крім того, на розгляді в суді перебуває 40 позовних заяв та заяв про видачу судових наказів на суму 361 тис. грн.
Таким чином, загальна сума заборгованості, яка підлягає примусовому стягненню, вже складає понад 850 тис. грн. Варто зауважити, що зазначена заборгованість — це борг 97 споживачів, які є злісними неплатниками та мають кожен від 2 до 6 виконавчих документів. І, як правило, такі особи мають борги за всі види комунальних послуг. Для прикладу: по одній із квартир по вул.Рокоссовського, 23, борг за опалення складає 18463,82 грн. (уся сума боргу підлягає примусовому стягненню за рішеннями суду), а борг за водопостачання та водовідведення перед ВУВКГ по цій же квартирі — 22645,80 грн. (інформація взята із загальнодоступних джерел, зокрема, зі списків боржників, які були розміщені ВУВКГ на під’їздах житлових будинків).
Саме через таких безвідповідальних споживачів виникає загроза зриву опалювального сезону 2018-2019 р., адже через відсутність коштів підприємство не матиме змоги закупити природний газ, необхідний для виробництва теплової енергії.
КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» вживає всіх можливих та дозволених чинним законодавством України заходів для стягнення заборгованості, проте недобросовісні споживачі наражають на небезпеку провести зиму в холодних оселях не лише себе, а й своїх сусідів, котрі розраховуються за послуги вчасно, але можуть стати заручниками ситуації.
Тому, користуючись нагодою, КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» вкотре закликає своїх споживачів сумлінно дотримуватись платіжної дисципліни, не допускати утворення заборгованості, що дозволить уникнути небажаної зустрічі з представниками ДВС (звернення стягнення на кошти та інше майно боржника, заробітну плату, стипендію, пенсію; накладення арешту на нерухомість та транспортні засоби; обмеження права виїзду за кордон тощо), а також позбавить від додаткових витрат щодо сплати судового збору (від 176,20 до 1762,00 грн.) та виконавчого збору (10% від суми, що підлягає стягненню за виконавчим документом).
КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго»