«Медична мобільна клініка» обстежила 405 звягельчан

«Медична мобільна клініка» обстежила 405 звягельчан

20-22 липня у приміщенні медичного коледжу, що по вулиці Ушакова, 10, працювали фахівці столичної «Медичної мобільної клініки». Протягом двох днів, 21 та 22 липня, на безкоштовній основі було обстежено 405 осіб.


Безкоштовна медична консультативно-діагностична допомога для населення Новограда-Волинського і району була організована завдяки активній участі п’яти громадських організацій. Ініціатором і куратором проекту виступила церква «Ранкова зірка» та ГО «Подаруй надію» (м.Новоград-Волинський).
До Новограда-Волинського прибули 23 представники «Медичної мобільної клініки», що функціонує під патронатом Міжнародної громадської організації «Асоціація милосердя Емануіл». Серед 15 медичних фахівців — терапевти, педіатри, отоларинголог, гінеколог, окуліст та інші вузькопрофільні спеціалісти. Було задіяно апарати УЗД, ЕКГ, лабораторію експрес-аналізів. Тобто, столичний медичний десант забезпечив широкий спектр медичних консультацій і обстежень.
Як розповів «Звягелю» один із співініціаторів цієї справи Олександр Гарбовський, «Медична мобільна клініка» протягом року проводить 12 таких виїзних прийомів, половина з яких — у прифронтових населених пунктах на Сході України. У число шести мирних міст потрапив Новоград-Волинський.
Як свідчить практика попередніх виїзних прийомів, протягом двох днів послугами клініки можуть скористатися біля 300 чоловік. Цього разу вдалося надати консультацію 405 особам. Понад 200 людей із проблемами зору отримали сучасні якісні окуляри. У разі потреби, надавалися необхідні ліки.
— Головний меседж події — пропагування християнських цінностей. Це — допомога ближнім в атмосфері доброзичливості, розуміння, без поспіху та нервових черг. Люди виходили з приміщення із посмішками, задоволені ставленням до себе, — розповів Олександр Гарбовський.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Олександра ГАРБОВСЬКОГО