Хроніка 31/2018

Хроніка 31/2018

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВЧИЛИСЯ ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ ПУБЛІЧНИЙ ПОРЯДОК ПІД ЧАС ФУТБОЛЬНИХ МАТЧІВ
На стадіоні у Новограді-Волинському пройшли тематичні навчання за участі поліцейських місцевого відділення та Управління превентивної діяльності ГУНП, патрульних, нацгвардійців та рятувальників щодо злагодженості і професійності дій під час спортивних змагань.
Учасники навчань відпрацьовували порядок дій від моменту прибуття вболівальників на стадіон, проходження їх до глядацьких місць та безпосереднього перегляду матчу.
Правоохоронці зосередили увагу на попередженні можливих правопорушень. Серед конкретних заходів — здійснення пропускного режиму на стадіон та недопущення потрапляння туди алкогольних напоїв, піротехнічних засобів тощо.
Також окремим етапом тренувань стала умовна ситуація з виникненням порушень правопорядку у ході змагань. Оперативний штаб розгорнув свою діяльність безпосередньо на стадіоні, координуючи роботу інших підрозділів поліції.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ЗАТРИМАНОМУ ЗІ ЗБРОЄЮ ЖИТЕЛЮ НІКОПОЛЯ ПОВІДОМЛЕНО ПРО ПІДОЗРУ У СКОЄННІ ЗЛОЧИНУ
Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області розслідується кримінальне провадження за фактом зберігання та перевезення вогнепальної зброї та бойових припасів до неї без передбаченого законом дозволу жителем м.Нікополь Дніпропетровської області.
У суботу, 28 липня, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, зазначеній особі повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).
Правоохоронцями встановлено, що 43-річний нікопольчанин при собі зберігав та перевозив на автомобілі «Toyota Camry» пістолет «Макарова» з глушником та набої до нього. Затримано особу 28.07.2018 р. працівниками поліції у порядку ст.208 КПК України.
Наразі підозрюваного перевіряють щодо причетності до замаху на умисне вбивство, скоєне 22 липня на автодорозі «Виступовичі — Житомир», поблизу с.Оліївка Житомирського району та інших злочинів.
Крім цього, у неділю, 29 липня, за погодженням із прокуратурою області, подано до суду клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

У СУДАХ РОЗГЛЯНУТО 24 СПРАВИ ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ПОВ’ЯЗАНІ З КОРУПЦІЄЮ
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, здійснюється систематичний аналіз стану законності у сфері запобігання корупції з метою попередження корупційних або пов’язаних із корупцією правопорушень у публічній і приватній сферах суспільних відносин, а також постійно забезпечується участь у судах під час розгляду адміністративних протоколів щодо вчинених правопорушень такої категорії.
Зокрема, з початку року працівниками Новоград-Волинської місцевої прокуратури забезпечено обов’язкову участь при розгляді судами 24 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Про це повідомила керівник Новоград-Волинської місцевої прокуратури Галина Пилипчук.
Керівник місцевої прокуратури зауважила, що протягом цього року в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування виявили порушення вимог антикорупційного законодавства щодо неподання та несвоєчасного подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, своєчасності повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, порушення обмеження щодо суміщення та сумісництва з іншими видами діяльності, а також порушення щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
«Установлено, що депутати Орепівської, Великогорбашівської, Кам’яномайданської сільських рад Новоград-Волинського району порушили вимоги та обмеження, передбачені антикорупційним законодавством, а саме: не вжили заходів щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Усупереч інтересам держави та територіальної громади, депутати до початку роботи сесії та безпосередньо на засіданні сесії не повідомляли у встановленому законом порядку депутатський корпус та сільських голів про наявність у них реального конфлікту інтересів між їхніми депутатськими повноваженнями та приватними інтересами близьких родичів. Натомість особисто брали участь у голосуванні при вирішенні сесією земельних питань на свою користь та на користь близьких родичів», — навела конкретні факти Галина Пилипчук.
Прокурор також повідомила, що з метою виявлення причин та умов, що призвели до вчинення пов’язаного з корупцією правопорушення або невиконання вимог Закону України «Про запобігання корупції», місцевою прокуратурою, в порядку ч.3 ст.65 Закону, внесено 11 подань, які розглянуто та задоволено, до дисциплінарної відповідальності притягнуто п’ять посадових осіб.
«Крім цього, під час опрацювання відомостей із публічних джерел державних органів, єдиних державних реєстрів, інформацій органів влади та органів місцевого самоврядування, нами встановлено 46 фактів вчинення посадовцями адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією. Усі матеріали перевірок скеровано до Управління захисту економіки в області для вирішення питання про складання стосовно винних осіб протоколів про адміністративне правопорушення», — доповнила Галина Пилипчук.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

НА ЗВЯГЕЛЬЩИНІ ТРАВМИ У ДТП ОТРИМАЛИ ВОДІЙ ТА ПАСАЖИР МОТОЦИКЛА
Зіткнення двоколісного транспортного засобу та легкового автомобіля відбулось опівночі 27 липня на 252-му км автодороги «Київ — Чоп», поблизу с.Жеребилівка. Поліцією розпочато досудове розслідування.
За попередньою інформацією, на автошляху зіткнулись автомобіль «Volkswagen caddy», під керуванням 35-річного жителя Тернополя, та мотоцикл «Viper», за кермом якого перебував 20-річний житель Новоград-Волинського району та здійснював маневр розвороту.
У результаті ДТП травми отримали керманич мотоцикла та його 17-річний пасажир, місцевий житель. Обидва були доставлені до Новоград-Волинської лікарні.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

У ДТП ЗАГИНУВ ПАСАЖИР ВАНТАЖІВКИ
Фатальна дорожньо-транспортна пригода сталася 26 липня, близько 3:00, на 207-му км автодороги «Київ — Чоп», поблизу с.Броники. Поліція з’ясовує обставини події.
За попередньою інформацією, водій автомобіля «Renault Magnum», 37-річний житель Балкан, здійснив зіткнення з автомобілем «ГАЗ-3309-354» під керуванням 40-річного жителя Новоград-Волинського району, що рухався у попутному напрямку.
У результаті ДТП пасажир автомобіля «Renault», 43-річний уродженець Херсонщини, загинув на місці події.
Триває з’ясування причин та обставин події.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

НА ЖИТОМИРЩИНІ П’ЯНИЙ ЧОЛОВІК НАМАГАВСЯ ПІДКУПИТИ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ
25 липня, близько 18:50, патрульні поліцейські отримали виклик, що на 103-му км автодороги «Київ — Чоп» невідомий громадянин знаходиться в громадському місці з ознаками алкогольного сп’яніння.
Коли патрульні прибули на місце виклику, то помітили чоловіка, котрий знаходився в стані алкогольного сп’яніння в громадському місці, поводив себе зухвало та ображав інших громадян.
Патрульні сповістили порушника, що за це передбачена адміністративна відповідальність та надали вимоги припинити протиправні дії.
Однак чоловік вирішив уникнути відповідальності, підійшов до автомобіля патрульної поліції, відчинив його та залишив на пасажирському сидінні 300 гривень.
Патрульні попередили чоловіка, що дані дії є незаконними та попередили про кримінальну відповідальність. Однак, громадянин не вгамувався та спробував дати іншому патрульному ще 200 гривень, загорнувши неправомірну вигоду у документи.
Патрульні поліцейські вкотре попередили чоловіка, проте останній наполягав на «мирному» вирішенні проблеми та знову ж таки залишив грошові кошти вже в багажнику автомобіля.
Правоохоронці затримали громадянина, котрий пропонував неправомірну вигоду інспекторам патрульної поліції та викликали слідчих, котрі займатимуться подальшим процесуальним оформленням події.
ruporzt.com.ua

ПІРОТЕХНІКИ ЗНИЩИЛИ 2 АРТСНАРЯДИ, ЗНАЙДЕНІ У ЛІСОВИХ МАСИВАХ
26 липня група піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Житомирській області знищила 2 вибухонебезпечні предмети часів минулих війн. Підозрілі знахідки виявлено у різних районах області.
Перший виклик надійшов із с.Великий Браталів Любарського району. Там чоловік пішов до лісу для заготівлі дров. Проходячи стежиною, він побачив біля кущів, на поверхні грунту, невідомий металевий предмет. Про це він повідомив за номером «101». Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як артилерійський снаряд калібром
75 мм часів минулих війн.
Інше повідомлення зафіксовано із с.Тетерівка Житомирського району. Селянин пішов до лісу за грибами. Біля дерева він побачив, що з-під землі видніється підозрілий предмет. Як з’ясувалось пізніше, це був артилерійський снаряд калібром 88 мм часів минулих війн.
Рятувальники Житомирщини нагадують населенню! Якщо ви помітили підозрілий предмет, то повідомте про це начебто за номером «101».
УДСНС України у Житомирській області