ПРОВЕДЕНІ СОЦІОЛОГІЧНІ ОПИТУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ

У лютому поточного року сектором з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю було розроблено анкети експрес-опитування та розповсюджено їх серед населення району. В анкетах було зазначено ряд питань, що стосуються діяльності районної влади та соціально-політичних проблем.
Опитано 903 чол., які проживають у районі, з них 57,6% опитаних — це жінки, вік — 36-45 років (30,6%), рід занять — робітник (27,2%) та службовець (29,2%). 49,4% опитаних оцінили діяльність керівництва райдержадміністрації у 2008 році позитивно, високу оцінку надали 9,1%, не визначилися — 15,2%. 90,3% опитуваних відчули на собі ознаки економічної кризи в країні — хто залишився без роботи, кого відправили у відпустку за свій рахунок.
Віддали б свої голоси за партію (блок): — 33,6% респондентів будуть голосувати проти всіх; — 20,4% — віддали б свій голос за Народний блок Литвина; — по 11,2% отримали блоки БЮТ та НУНС; — 14,8% — не визначилися.
Дані опитування у минулому році: — 23,3 % — блок Юлії Тимошенко; — 21,9% — блок НУНС; — 18,9 % — Народний блок Литвина; — 5,2 % — Партія регіонів; — 17,9 % — проти всіх.
77,6% населення отримують інформацію про діяльність районної влади та події, які проходять у районі із місцевих газет.
У анкетах поставлено близько 600 питань голові районної державної адміністрації та пропозицій щодо змін на краще в районі, які систематизовано в 10 груп: питання соціального характеру, питання проблем освіти, медицини, культури, питання працевлаштування та заробітної плати, газифікація району, дороги та пасажирські перевезення, земельні питання, промисловість, економіка та зв’язок, політичні питання. Кожне питання буде опрацьовано відповідальними працівниками та надано відповідь через місцеві ЗМІ.
Інна ДЕНИСЕНКО, завідувачка сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю