У Ємільчинській громаді відкрили  дитячий будинок сімейного типу

У Ємільчинській громаді відкрили дитячий будинок сімейного типу

19 серпня в Ємільчиному відбулось урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу. Батьками для дітей-сиріт стала родина Ольги та Олександра Соляників.


На захід завітали начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Новоград-Волинської районної військової адміністрації Іван Туровський та його заступник Олександр Паламарчук, начальники служби у справах дітей області та району, Ємільчинський селищний голова Сергій Волощук та представники церкви Євангельських християн-баптистів.

Керівництво області та району вручили навчальне приладдя, комп’ютерну техніку та висловили подружжю щиру подяку за те, що вони наважилися на цей нелегкий крок і створили чудову сім’ю.

Гості ознайомились із будинком, який великій родині побудувала церква Євангельських християн-баптистів, спільно з благодійним фондом «Міст у життя». Двоповерховий дитячий будинок сімейного типу облаштований необхідними меблями та побутовою технікою. Для дітей створені всі умови для проживання та повноцінного розвитку.

Сьогодні в сім’ї Соляників виховується 8 дітей: троє власних малолітніх та п’ятеро дітей, позбавлених батьківського піклування, які раніше проживали у родині батьків Ольги — Тетяни та Віталія. Крім того, родина ще піклується про рідного брата Ольги Іллю, який тимчасово проживає в будинку сімейного типу, оскільки батько Віталій перебуває за кордоном та не має змоги виховувати дітей.

Ольга Віталіївна виховувалась у багатодітній родині. Батьки Ольги Соляник, маючи 4 власних та 5 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, вимушені були евакуюватися до Німеччини, у зв’язку з початком російсько-української війни. На жаль, мама Ольги Віталіївни померла через хворобу за кордоном, тому Ольга Віталіївна та Олександр Вікторович вирішили взяти на себе відповідальність щодо догляду та виховання дітей-вихованців, які раніше виховувались у дитячому будинку сімейного типу батьків та добре були їм знайомі.

Нині батьки-вихователі займаються підготовкою дітей до школи, адже у новоствореній сім’ї цього року — три першокласники.

За матеріалами
Новоград-Волинської РВА
Фото РВА