Про примусове стягнення заборгованості за теплову енергію

Законом України «Про теплопостачання» передбачено, що у разі відмови споживача оплачувати спожиту теплову енергію заборгованість стягується в судовому порядку.
Станом на 01.08.2018 року на примусовому виконанні у відділі Державної виконавчої служби перебуває 163 виконавчі документи (80 боржників) на суму понад 566,7 тис. грн. та ще 29 заяв на суму 285,6 тис. грн. перебувають на розгляді в суді. Загальна сума, що підлягає стягненню, становить 852,3 тис. грн.
Відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» заходами примусового виконання рішень є: звернення стягнення на кошти та інше майно (майнові права) боржника; звернення стягнення на заробітну плату (заробіток), доходи, пенсію, стипендію боржника; вилучення в боржника і передача стягувачу певних предметів, зазначених у рішенні; інші заходи, передбачені рішенням.
З метою пришвидшення процесу примусового стягнення заборгованості за теплову енергію було створено робочу групу з представників ДВС та КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго», якою організовуються спільні виїзди до боржників з метою перевірки їх майнового стану та встановлення фактичного місця проживання, що вже дало свої перші позитивні результати. Подібна практика є досить ефективним методом боротьби з заборгованістю за теплопостачання, і КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» планує і надалі поглиблювати свою тісну співпрацю з органами ДВС. Як правило, побачивши, що опис та вилучення майна для його подальшої реалізації – це цілком реальні перспективи, навіть злісні боржники знаходять можливість для погашення заборгованості. Тому, користуючись нагодою, вкотре хочемо закликати своїх споживачів сумлінно дотримуватись платіжної дисципліни, не допускати утворення заборгованості, що дозволить уникнути небажаної зустрічі з представниками ДВС, а також позбавить від додаткових витрат по сплаті судового збору та виконавчого збору (10% від суми, що підлягає стягненню за виконавчим документом).
Управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради