Благодійний «Шкільний портфелик» отримали 2700 дітей

Благодійний «Шкільний портфелик» отримали 2700 дітей

Благодійний фонд «Карітас-Київ» традиційно провів акцію «Шкільний портфелик», у межах якої в Київській, Чернігівській, Черкаській, Вінницькій та Житомирській областях маленьким підопічним було передано більш, ніж 2700 шкільних портфеликів.

«Цього року дітей, яким потрібна допомога, було, на жаль, значно більше, ніж в останні роки, і було прийняте рішення продовжити видачу портфеликів до жовтня, — коментує директор БО «БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич. — У цьому році акція стала ще більш актуальною, у зв’язку зі збільшенням вразливих верств населення внаслідок нападу росії на Україну».

О. Роман наголосив, що кожен рік до акції долучаються всі, кому небайдужі проблеми ближніх. Матеріальну та фінансову допомогу надають різноманітні жертводавці — це приватні особи, бізнес-структури, церковні спільноти, міжнародні благодійники.

Акція не втрачає своєї актуальності щороку. Головна мета — допомогти дітям із сімей переселенців, багатодітних родин та всім сім’ям, які перебувають у важкій життєвій ситуації.

«Діткам дуже важливо не відчувати обмежень, особливо, спричинених війною, — каже заступниця директора БФ «Карітас-Київ» Алла Кочубей. — Їм треба підготуватися до навчального року нарівні з однолітками та відчути опіку і теплоту, що їх оточує».

Нагадаємо, за понад 21 рік акції десятки тисяч школярів змогли отримати новенькі, якісні шкільні портфелі. За цей час портфелики були передані дітям із родин у складних життєвих обставинах, дітям переселенців, дітям, батьки яких загинули внаслідок воєнних дій, дітям із багатодітних родин.

Прес-служба БО «Карітас-Київ»