Отримали відповідь: чи стане безпечнішим пішохідний перехід у "Світанку"?

Отримали відповідь: чи стане безпечнішим пішохідний перехід у "Світанку"?


Про цей перехід триває жваве обговорення. Нагадаємо, перехід є нерегульованим і залишається досить небезпечним. Рух тут інтенсивний, водії зупиняються неохоче, їх та пішоходів звинувачують у порушенні правил ПДР.





Усе це загрожує потенційними ДТП, тому газета "Звягель" підняла це питання. Ми просили владу та поліцію облаштувати безпечніше цю ділянку дороги.









У мережі обговорили цю проблему з містянами. Пропозиції - різні. Дехто пропонує прибрати пішохідний перехід, адже за декілька метрів уже є регульований.





Інші радять встановити тут "лежачого поліцейського" або додатковий світлофор на вимогу, щоб пішоходи не стояли по декілька хвилин, аби хтось із водіїв зупинився. І не наражали себе на небезпеку, кидаючись під колеса, бо інакше водії на цій ділянці автодороги не завжди розуміють, що людина хоче перейти дорогу.





Інші слушно рекомендували всім учасникам руху вивчати ПДР, тоді проблем стане менше.





Відреагував і заступник начальника Новоград-Волинського відділу поліції Батир Культачев. Одразу після нашого допису (дякуємо за реакцію) поліція звернулася з відповідним листом до органів самоврядування, адже облаштування пішохідних переходів перебуває у компетенції місцевої влади.









Як виявилося, додатковий світлофор у цьому місці поставити не можна, бо один вже є на перехресті. Крім цього, при виїздах з мосту світлофори ставити заборонено.





Порадили обладнати додатковими освітленням, навести зебру та встановити додаткові знаки.





Обладнанням займаються органи місцевого самоврядування за погодженням Управління патрульної поліції.





Юлія Климчук