В атаку — як по нотах

В атаку — як по нотах

Підрозділи 30-ї ОМБр провели чергові навчання. Головний акцент — дії у наступі, щоб кожен боєць знав своє місце і роль. Відео навчань із коментарями учасників вийшло в ефірі телерадіостудії «Бриз» Міноборони України.

— Відпрацьовувалася робота в команді, злагодження дій особового складу підрозділу, — розповів командир відділення Віктор. — Гранатометники мали вразити броньовану ціль, кулеметники і стрільці відпрацьовували роботу стрілкової зброї по заданих цілях. Також тренували евакуацію поранених при наступі.

Нині підрозділ поповнився новим особовим складом, який повинен розуміти тактику дій бригади, що має вагомий бойовий досвід. Воїни бригади не один місяць нищили окупантів. Звільняли міста і села на Харківщині й Луганщині, зокрема, у районі Балаклії, Ізюма, Білогорівки. Брали участь у запеклих боях за Бахмут, Курдюмівку та Андріївку.

— Чим більше практики, тим більше в солдата навичок. Я стріляю з РПГ по піхоті, БМП, танках. Результативних уражень ворога багато, брав участь у звільненні багатьох населених пунктів України від російських окупантів, — каже гранатометник Руслан із Одеси. Він був поранений, а після одужання — одразу в бій, хоча дуже сумує за родиною.

«Інтенсивні тренування проводимо майже щодня. На полігоні власних сил не шкодуємо, бо розуміємо: у реальному бою здобуті навички можуть врятувати життя та прискорити перемогу України», — кажуть бійці княжої бригади.

І хоча цей рік став для всіх захисників дуже складним, вони впевнені, що таким він був першим і останнім. Наступний новий рік воїни мріють святкувати вдома, у колі рідних та близьких.

\"В

За матеріалами
з ФБ-сторінки 30-ї ОМБр
ім. князя К. Острозького