ПФК «Звягель» здобув вольову перемогу в Кременчуці

ПФК «Звягель» здобув вольову перемогу в Кременчуці

У межах 12-го туру Другої ліги чемпіонату України з футболу ПФК «Звягель» грав на виїзді з командою «Кремінь-2» (Кременчук). Нагадаємо, у матчі першого кола на домашньому стадіоні звягельчани розгромили нинішнього опонента — 4:0. Той матч запам’ятався зливою рекордів і дебютів для «Звягеля» на професійному рівні — перший гол, перша перемога, перша крупна перемога і перший дубль. Нині ж успішний результат дозволив записати ще декілька досягнень в історію звягельського футболу.




«Склад «Звягеля» майже не змінився, у порівнянні з попереднім матчем проти «Васта», — пише пресслужба ПФК «Звягель». — Лише у воротах Андрія Омелянюка змінив Назар Мигаль, який дебютував у дорослому професійному футболі. Ще під час першого тайму те ж саме досягнення підкорилося й Вадиму Гупаленку, який вийшов на заміну. Але до того звягельчани несподівано пропустили.

Артему П’ятибрату з «Кременя-2» вдався розкішний удар із-за меж карного майданчика — м’яч залетів у «дев’ятку» воріт Мигаля — 1:0. У «Звягеля» в першому таймі майже нічого не клеїлося в атаці, за винятком непоганого моменту в Юрія Бамболі, однак один із героїв попереднього туру, випередивши голкіпера, відправив м’яч із близької відстані вище воріт.

Зрівняли рахунок підопічні Руслана Скидана одразу на початку другого тайму. Денис Червінський заробив стандарт на лівому фланзі. Після подачі Андрія Фесенка м’яч, оминувши всіх гравців, опинився у дальньому куті воріт «Кременя-2» — 1:1!

Після цього футболісти «Звягеля» заволоділи тотальною перевагою. Міг прямісінько біля рамки обікрасти голкіпера Станіслава Оксененка Бамболя, однак проштовхнув м’яч повз ворота, а удар Валерія Скидана головою з лінії воріт вибив захисник. Нарешті, на 58-й хвилині, гол таки стався — Максим Авер’янов заробив пенальті на куті карної зони господарів, а потім сам майстерно виконав вирок арбітра — 1:2!

Уже за сім хвилин ситуація повторилася. Авер’янов ударом із льоту влучив м’ячем у руку захисникові, і арбітр знову вказав на «точку». Сам Максим знову холоднокровно реалізував одинадцятиметровий, розвівши м’яч та воротаря по різних кутах — 1:3!

Ситуація ще більше покращилася для «Звягеля», коли на 69-ій хвилині другу жовту картку в складі «Кременя-2» отримав Артем Горобець. Гості не зупинилися і мали ще чимало нагод для взяття воріт. Зокрема, шанси збільшити перевагу були в Максима Майтака, Назара Гаврилюка, Владислава Павленка. Утім, фінальний свисток і так зафіксував переконливий «камбек» звягельчан на «Кремінь-Арені».

До слова, ця перемога стала першою в професійній історії «Звягеля», здобутою не на власному стадіоні «Авангард». А також — третьою поспіль (з урахуванням першого кола) та першою вольовою», — йдеться в звіті про гру від пресслужби ПФК «Звягель».

Вадим Гупаленко — кращий молодий гравець 12-го туру Другої ліги


Молоді новачки ПФК «Звягель» продовжують приємно дивувати після відновлення сезону в Другій лізі чемпіонату України. Окрім двох перемог над «Вастом» та «Кременем-2», підопічні Руслана Скидана вправно збирають індивідуальні номінації у традиційних тижневих підбірках. І вже вдруге поспіль саме нашому футболісту дістається звання кращого молодого гравця туру. Цього разу ним став Вадим Гупаленко!

«19-річний півзахисник дебютував серед дорослих матчем у Кременчуку. Гупаленко добросовісно відпрацював у опорній зоні, старався бути корисним при організації відбирання м’яча та перших фаз атак. Відіграв більше години — його команда виграла. Вважатимемо дебют хорошим і чекатимемо продовження розвитку від дебютанта професійних змагань», — пише «СпортАрена».

Три гравці ПФК «Звягель» — у збірній 12-го туру Другої ліги


Ось що пише про гравців «Звягеля» «Спортарена».

Правий захисник — Денис Червінський. Капітан «Звягеля» відпрацював на всій довжині флангу та в потрібний момент брав на себе лідерські функції. Це він поборовся за м’яч, після чого гості заробили штрафний, з якого Фесенко зрівняв рахунок. Надалі Червінський видав чимало сольних рейдів, які незмінно призводили до загострень і зароблених стандартних положень.

Атакувальний півзахисник — Максим Авер’янов. 25-річний хавбек вів гру своєї команди в центрі поля та своїми двома голами забезпечив гостям із Житомирщини перевагу в Кременчуку. Що цікаво, Авер’янов не просто реалізував ці два 11-метрових, а й заробив їх. Максим здорово комбінував з одноклубниками, і ті ж Бамболя та Фесенко могли перетворити Авер’янівські передачі в голи, додавши плеймейкеру «Звягеля» ще й асистів у послужний список.

Лівий півзахисник — Андрій Фесенко. У плані бігової роботи Фесенко — топ. У Кременчуку він традиційно накрутив добрий десяток кілометрів, і при цьому не стомлювався загострювати, адресувати м’яча в напад, брати гру на себе. При тому, що Андрій більше асистує, ніж сам завершує, саме він зрівняв рахунок у важливий момент — одразу після перерви. Допоміг курйозний штрафний із правого флангу, після якого м’яч оминув усіх і закрутився в ворота. Це, до слова, дебютний гол Фесенка за «Звягель» і в Другій лізі в цілому.




За підсумками 12-го туру ПФК «Звягель» посідає 5-те місце в турнірній таблиці, маючи 20 очок (6 перемог, 2 нічиї, 4 поразки). Проте турнірна щільність команд така, що до другого місця — лише два очки. У наступному турі (22 квітня) звягельчани зіграють на виїзді проти лідера — «Ниви» (Бузова, Київська область).

Олег БРЮХАНОВ
Фото ПФК «Звягель»