Лісівники та рятувальники відпрацьовують тактику гасіння лісових пожеж

Лісівники та рятувальники відпрацьовують тактику гасіння лісових пожеж

Спільні тактичні протипожежні навчання лісівників та рятувальників відбулися на базі Курчицького лісництва філії «Городницьке лісове господарство».




«Такі навчання ми проводимо з метою відпрацювання взаємодії лісівників при гасінні лісової пожежі, — розповів головний лісничий Роман Бугайчук. — Важливим є вивчення оперативно-тактичного характеру місцевості, особливостей гасіння пожеж в екосистемах. Пожежники з початку пожежонебезпечного періоду постійно проводять серйозну підготовчу роботу, перевірку техніки, наявних модулів».

\"Лісівники

Для моніторингу оперативної обстановки в лісових масивах філії функціонує диспетчерський пункт, задіяні сучасні системи відеоспостереження, використовуються спеціалізовані сайти з інформацією моніторингу пожеж в екосистемах за допомогою супутників Землі, здійснюється маршрутне патрулювання. У філії функціонує триступеневий моніторинг-контроль із використанням телевізійних систем спостереження.

\"Лісівники

За легендою, у лісових угіддях виникла пожежа. За викликом на місце події виїхала державна лісова охорона. Для гасіння низової пожежі використали хлопавки, ранцеві лісові вогнегасники, пожежні модулі. За допомогою трактора МТЗ-82 в агрегаті ПКЛ-70 було створено мінералізовану смугу, яка перешкоджає поширенню низової пожежі.

Лісівники вжили заходів щодо гасіння осередків займання лісової підстилки, не допустили перекидання вогню на лісові насадження, низова пожежа не переросла у верхову. Спільними зусиллями умовну лісову пожежу ліквідовано.

\"Лісівники

Підбиваючи підсумки навчання, інженер з охорони і захисту лісу Роман Шевчук зазначив, що учасники заходу вдало відпрацювали основні етапи гасіння лісової пожежі, привели в належний стан пожежний інвентар, засоби зв’язку та техніку, пристосовану для гасіння лісових пожеж, оновили захисні пожежні комплекти для всіх працівників державної лісової охорони.

«Сподіваюся, що ці вміння та професіоналізм, а також наш наявний інвентар та техніка знадобляться лише під час навчань, — зазначив Роман Бугайчук. — Лісівники завжди мають бути готові дати відсіч вогню у будь-якому регіоні України!»

Городницькі лісівники просять населення дотримуватися правил протипожежної безпеки в лісі та особисто стати на сторожі лісів, не палити суху траву. Адже відповідальність кожного з нас та дотримання правил поведінки у лісі є запорукою збереження зелених багатств нашого краю.

Пресслужба Курчицького лісництва філії
«Городницьке лісове господарство»