СПОДІАЄМОСЯ НА СПІВПРАЦЮ

Теплозабезпечення комунальної сфери займає четверте місце серед основних життєвих потреб людини після холодного водопостачання, виробництва продуктів харчування та одягу. Важко уявити умови існування людини при відсутності тепла в квартирах.
Постійне зростання цін на енергоносії та складна ситуація на ринку природного газу змушує колектив КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» працювати над впровадженням заходів з енергозбереження, спрямованих у першу чергу для зменшення витрат енергоносіїв.
Довгі роки КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» тісно об’єднує співпраця з територіальним управлінням з енергозбереження в Житомирській області на чолі з Зайчуком Юрієм Васильовичем. Фахівці управління постійно не тільки контролюють але і допомагають впроваджувати заходи з енергозбереження.
В 2008 році на виконання приписів управління з метою енергозбереження КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» замінило 2,05 км труб теплових мереж на попередньоізольовані труби з пінополіуретановою ізоляцією, що дало змогу значно зменшити втрати тепла. Здійснено реконструкцію котельні по вул.Пушкіна, 44, з переводом її на роботу в автоматичному режимі, що дало змогу зменшити витрати електроенергії на 44 тис. кВт (майже в 2 рази), природного газу на 103 тис.м , отримано економію заробітної плати 59,2 тис. грн. за опалюваний сезон, вивільнено 70 м корисної площі приміщення котельні. Проведена реконструкція котельні по вул.Рибалка, 10, «Noviter» із заміною насосного обладнання, трансформаторної підстанції та встановлення перетворювача частоти, що дозволило додатково підключити до централізованого теплопостачання два нові 9-ти поверхові будинки, зекономлено 162 тис.кВт електроенергії. З метою економії електроенергії на котельні по вул.Шевченка, 1, встановили перетворювач частоти струму «Danfoss», замінено старе насосне обладнання — на насос фірми Lavara (Італія) з комплектуючими до нього.
У результаті за 2008 рік споживання природного газу зменшилось на 8,7%, а електроенергії — на 22,3% в порівнянні з 2007 роком. Колектив КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» надіється на подальшу плідну співпрацю з територіальним управлінням з енергозбереження в Житомирській області.
Адміністрація КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго»