По вулиці Анни Ярославни замінюють водогони 1960-1970 років

По вулиці Анни Ярославни замінюють водогони 1960-1970 років

Першого вересня розпочато заміну водопровідних мереж на вулиці Анни Ярославни (колишня — Гагаріна). Деталі повідомили у КП ЗМР «Звягельводоканал».

Існуючі мережі перебували в аварійному стані внаслідок тривалого терміну експлуатації. Так, чавунна труба із внутрішнім діаметром 160 мм протяжністю 291 погонний метр була введена в експлуатацію в 1960-х роках. Азбестова труба діаметром 100 мм і протяжністю 870 погонних метрів використовується з 1974 року.

\"По

Старі мережі замінюють на поліетиленові труби аналогічних діаметрів. Роботи виконуються шляхом горизонтально-направленого буріння.

Крім цього, роботи з капітального ремонту передбачають заміну колодязів, запірної арматури та встановлення пожежних гідрантів.

«Прохання до водіїв, жителів вулиці Анни Ярославни бути взаємно ввічливими, враховувати інформацію при плануванні поїздок цією вулицею. Замінюючи старі мережі, особливо — азбестові, покращуємо якість води, що постачається в наші оселі! Дякуємо за розуміння! Тимчасові незручності — це ніщо, у порівнянні з отриманими благами», — прокоментував подію на своїй сторінці у Фейсбуці начальник управління житлово-комунального господарства та екології Звягельської міської ради Олег Годун.

До слова, на вулиці Анни Ярославни передбачено також капітальний ремонт дороги й тротуарів. Як повідомляли в управлінні ЖКГЕ міської ради, вона матиме «дзеркальний» до вулиці Івана Мамайчука проєкт. Тобто, від перехрестя з вулицею Київською частину проїжджої частини розширять до трьох смуг. На початковому етапі орієнтовна загальна кошторисна вартість проєкту становила 20 млн грн.

\"По

Нагадаємо також, що цьогоріч капітальна заміна водогонів та каналізаційних мереж триває досить активними темпами. У №33 від 17 серпня 2023 року у статті «Водоканал замінив обладнання, яке старіше за… Другу світову. Реконструкція водогонів та інших агрегатів триває» газета «Звягель» інформувала про заміну ділянок мереж на вулицях Нестора Літописця, Івана Франка та крупний проєкт по вулиці Михайлівській, де роботи також виконували методом горизонтально-направленого буріння, що передбачає мінімальні пошкодження дорожнього покриття.

\"По

Тим часом в адміністрації КП ЗМР «Звягельводоканал» підкреслюють, що вчасна подача показників — запорука коректних нарахувань. Передавати показники лічильників води потрібно в термін із 25 по 3 число.

«Передати показники лічильників можна дистанційно найбільш зручним для вас способом, запропонованим нижче:

0(4141)-3-53-27 — з 08:00 до 17:00;
098-609-73-26 — з 08:00 до 17:00;
063-246-62-33 — з 08:00 до 17:00;

із 12:00 до 13:00 — обідня перерва.

Сервіси, що працюють цілодобово:

https://vodanv.gkh.in.ua/ — сайт підприємства;

https://gkh.in.ua/signin — оновлений особистий кабінет;

https://forms.gle/VXU8BYgFknG9Ue158 — гугл форма.

Вайбер, Телеграм:

https://chats.viber.com/gkh_in_ua

https://t.me/GKH_IN_UA_BOT

Чат-бот запросить дані, адреси та особовий рахунок. Це займе декілька хвилин. У подальшому показники можна передавати двома натисканнями», — інформують у КП ЗМР «Звягельводоканал».

Олег БРЮХАНОВ
Фото КП ЗМР «Звягельводоканал»