Чи справді в укриття їхав таксист, якого оштрафувала поліція?

Чи справді в укриття їхав таксист, якого оштрафувала поліція?

«Годину тому моя донька з онуками вмовили знайомого таксиста відвезти їх до укриття (у районі залізничного вокзалу укриття немає!). Їх зупинила поліція і виписала штраф!»

Допис містянки Світлани Кручок викликав у мережі резонас та обговорення. Люди обурилися діями поліцейських, викладеними в пості. 

Чи справді в укриття їхав таксист, якого оштрафувала поліція?

Газета «Звягель-інфо» звернулася в районний відділ поліції з метою з’ясувати, за що оштрафували таксиста. 

— Тієї ночі зафіксовані випадки порушення ПДР, за що були складені адмінпротоколи. Однак факту перешкоджання транспортуванню людей в укриття не зафіксовано. У такому разі поліція навпаки має сприяти громадянам, — прокоментував ситуацію заступник начальника Віктор Лисюк. — Ми опитали співробітників, які несли чергування тієї ночі. Факту зупинки таксі під час руху в укриття не виявлено. Для детальнішого з’ясування обставин слід надати конкретну інформацію: на яке прізвище водія складено штраф, номерні знаки автівки. 

Під час війни також існує перелік осіб, яким (при наявності перепусток) дозволено працювати в комендантську годину, тож можуть виникати питання до тих, хто порушує порядок. Поліцейські мають право зупиняти осіб для перевірки документів та встановлення причин порушення КГ.

Проте адміністративної відповідальності за порушення комендантської години (штрафу) наразі не існує.

Власна інформація