Знайомилися з досвідом пілотних проєктів та обговорили подальший  розвиток галузі освіти

Знайомилися з досвідом пілотних проєктів та обговорили подальший розвиток галузі освіти

20-21 березня начальниця управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук разом із 13-ма очільниками галузі освіти пілотних територіальних громад різних областей України взяла участь у зустрічах щодо формування ефективних шкільних мереж, ефективного використання коштів освітньої субвенції та місцевого бюджету, реформування старшої школи тощо.

 

У перший день конструктивна розмова відбулася в Міністерстві освіти і науки із заступником міністра Андрієм Сташківим. Учасники мали змогу поставити гострі питання та отримали конкретні відповіді щодо проблем, які хвилюють усі громади.

Зокрема, почули відповідь про те, що реформа старшої школи невідворотна і проводити її потрібно вже зараз, не чекаючи 2027 року. Міністерство планує незабаром провести регіональні форуми для управлінців та засновників і презентувати кращі досвіди вже створених академічних ліцеїв у громадах.

Під час другого дня візиту до Києва відвідали приватну школу «Educator» та гімназію східних мов №1, де поспілкувалися з керівниками цих закладів. Це саме ті люди, які є рушійною силою прогресивних змін в освітній галузі, люди, які «горять» самі та «запалюють» свої колективи.

За результатом поїздки є домовленість про співпрацю із цими закладами з метою отримання інноваційного досвіду в управлінській діяльності керівників та надання якісних освітніх послуг дітям.

Щира подяка Олегу Фасолі та Віктору Лісовському за можливість долучитися до пілотних проєктів та допомогу у створенні ефективної мережі шкіл нашої громади. Бажання та активність є, віра та підтримка партнерів є, можливості громади є, розуміння влади є! Тому впевнено стартуємо заради спільного успіху для унікального результату!

Відділ інформації міської ради