«Подарунок» під ялинку — карантин

У районі та місті продовжує зростати захворюваність населення на ГРВІ та грип. З 7 по 14 грудня (на жаль, інформація дещо застаріла, бо офіційні дані за тиждень з’являються після виходу газети — у п’ятницю) зареєстровано 745 випадків хворих на ГРВІ, — про це повідомляє Новоград-Волинський міжрайонний відділ ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».
Інтенсивний показник захворюваності — 742,2, що на 9,5% перевищує епідемічний поріг (661,2%). Серед захворілих — 572 дитини до 17 років. На кір захворіло 100 осіб, з яких 55 — діти до 17 років.
Цього тижня в окремих школах Новограда-Волинського, у зв’язку з перевищенням епідемічного порогу, розпочався карантин.
— Закриті окремі класи у 4 та 11 ліцеях, ЗОШ №2, 6,10. Повністю закрито на карантин наразі лише 8-му школу (мінімальний термін — 10 днів), — прокоментувала ситуцію начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук. — Наразі призупинення навчального процесу у школах міста триватиме по 28 грудня включно.
Фахівці рекомендують обмежити масові заходи у навчальних закладах з метою недопущення поширення захворюваності на ГРВІ та грип.
Юлія КЛИМЧУК