ПФК «Звягель» програє конкуренту і втрачає лідерство

ПФК «Звягель» програє конкуренту і втрачає лідерство

У центральному матчі 22-го туру Другої ліги чемпіонату України, 7 квітня, ПФК «Звягель» на домашньому стадіоні «Авангард» приймав клуб «ЮКСА» з Київщини. Обидві команди до звітної гри підійшли з однаковою кількістю очок, перебуваючи на вершині турнірної таблиці. Тож глядачів очікувала битва за одноосібне лідерство.

 

Гості впевненіше розпочали гру, більше тримали м’яч і цілком закономірно першими створили гольову нагоду — ПФК «Звягель» виручив воротар. Яшков парирував удар низом із меж карного майданчика.

На 29-ій хвилині «ЮКСА» провела атаку правим флангом, що завершилася прострілом на лінію воротарського майданчика, звідки Ховайко потужно пробив під поперечину — 0:1.

Звягеляни дещо налагодили гру й почали загрожувати воротам суперника. Відмінний шанс завершити перший тайм унічию вони отримали на 43-ій хвилині. Арбітр призначив пенальті за грубий підкат. Проте Морговський пробив не сильно, низом і сейв голкіпера ФК «ЮКСА» дозволив зберегти ворота «сухими».

ПФК «Звягель» програє конкуренту і втрачає лідерство

На початку другого тайму ПФК «Звягель» активізувався й створив декілька відмінних гольових нагод. Проте блискуче цього дня діяв голкіпер гостей.

«ЮКСА» провела низку замін, спрямованих на покращення дій команди при контратаках. Одна з таких на 72-ій хвилині завершилася другим голом у ворота «Звягеля». Відзначився Демиденко. Щоправда, за дві хвилини до цього господарі залишилися в меншості — отримавши другу жовту картку, поле покинув Чередниченко.

ПФК «Звягель» програє конкуренту і втрачає лідерство

У меншості відіграти два голи було надзвичайно складно. «ЮКСА» відмінно тримала оборону. А в тих моментах, коли глядачі вже подумки бачили м’яч у воротах, знову на висоті був воротар.

ПФК «Звягель» програє конкуренту і втрачає лідерство

«На жаль, уперше за півроку поступаємося в Другій лізі чемпіонату України. У матчі з непризначеним пенальті, незабитим пенальті, вилученням та багатьма невикористаними моментами звягелянам не вдалося продовжити восьмиматчеву серію без поразок у чемпіонаті України, а фінальний свисток зафіксував перемогу столичних суперників — 0:2», — прокоментували підсумок на офіційній сторінці клубу у Фейсбуці.

ПФК «Звягель» програє конкуренту і втрачає лідерство

Відзначимо також потужну вболівальницьку підтримку, яку мав ПФК «Звягель» у цьому матчі. Згідно з офіційним протоколом, на трибунах були присутні близько 1300 глядачів.

За підсумками туру ПФК «Звягель» перемістився на друге місце, маючи 44 очки у 19 іграх. Очолив турнірну таблицю ФК «ЮКСА», в якого 47 очок у 20 іграх.

ПФК «Звягель» програє конкуренту і втрачає лідерство

Продовжують претендувати на високі місця «Дружба» (Мирівка) і «Чайка», які у звітному турі зіграли внічию — 1:1. У «Дружби» — 42 очки (18 ігор). У «Чайки» — 39 очок (19 ігор).

У наступному турі, базовий день якого запланований на 12 квітня, ПФК «Звягель» у гостях гратиме проти ФК «Реал Фарма» (поточне десяте місце), а «ЮКСА» зустрінеться із «Дружбою», отже хтось із конкурентів (а, може, й обидва) точно втратить очки.

Олег БРЮХАНОВ

Фото ПФК «Звягель»