Звягель представив Житомирщину на міжнародному саміті мерів

Звягель представив Житомирщину на міжнародному саміті мерів

11 квітня у місті Данчени (Республіка Молдова) відбувся міжнародний саміт мерів, до якого долучилася заступниця міського голови Ірина Гудзь.

Щорічний саміт об’єднує визначних мерів міст із різних країн світу, бізнесспільноту, представників міжнародних організацій та громадськості, де вони можуть поділитися ефективними рішеннями, інноваціями, кращим досвідом міського управління та історіями успіху міст у різних сферах.

 

До заходу долучалися Президент Республіки Молдова Майя Санду, заступник посла США в ООН Нед Прайс, мери та експерти зі США, Канади, Нідерландів, Великобританії, ОАЕ, Албанії, Литви, Швеції, Польщі та Німеччини.

Основна тема саміту зводиться до концепції, суть якої полягає в тому, що відновлення міст рівнозначне відновленню суспільства. Відповідно, на саміті розкрили такі життєво важливі теми, як відродження міст, підвищення їхньої привабливості для людського капіталу, розвиток економічного потенціалу, безпека та зростання, а також впровадження інноваційних рішень для кращої реалізації людиноцентричного підходу до розвитку міст.

Підтвердженням вагомості участі міста у таких заходах є не лише залучення великої уваги з боку міжнародних представників, але й можливість активно співпрацювати з партнерами з різних країн. Це відкриває нові можливості для розвитку міжнародних зв’язків, обміну досвідом та інноваціями, а також сприяє підвищенню престижу міста на світовій арені.

Відділ інформації міської ради