92-ий виконком: звіт про діяльність Звягельської бібліотеки,  створення Ради безбар’єрності та встановлення тарифів на вивезення сміття

92-ий виконком: звіт про діяльність Звягельської бібліотеки, створення Ради безбар’єрності та встановлення тарифів на вивезення сміття

10 квітня відбулося чергове, 92-ге засідання виконавчого комітету міської ради восьмого скликання, у ході якого розглянули 18 питань порядку денного.

 

Людмила Онищук, заступниця начальника управління культури і туризму міської ради, розповіла про діяльність Звягельської бібліотеки у 2023 році. Детальний звіт буде представлено в окремому дописі.

Виконавчий комітет взяв до уваги інформацію, відзначивши сучасні різноманітні форми роботи бібліотеки з різними категоріями населення, реалізацію благодійних проєктів, співпрацю з видавництвами та грантову діяльність і порекомендував посилювати роботу щодо проведення заходів із залучення ветеранів війни та їхніх сімей, інформування громадян про наявні культурні, соціальні та інші види послуг, продовжувати грантову діяльність.

Надалі виконавчий комітет ознайомився зі звітом про роботу відділу внутрішнього аудиту міської ради за 2022-2023 роки. Начальник відділу Олена Демянюк поінформувала, що в результаті впроваджених у звітному періоді рекомендацій за підсумками роботи відділу:

— усунуто недоліки, пов’язані з недостатнім контролем за надходженнями до бюджету в частині відшкодування комунальних послуг орендарями;

— упереджено ризики неефективного витрачання бюджетних коштів та приписок у частині використання бюджетних коштів при здійсненні ремонтно-будівельних робіт;

— вжито заходи щодо упередження порушень законодавства відшкодування вартості здійснення пільгових перевезень;

— упереджено деякі питання щодо вартості окремих видів продуктів харчування, закупівлю яких проведено управлінням освіти і науки Звягельської міської ради за 2022-2023 роки;

— упереджено окремі ризики недотримання умов виконання договорів учасниками публічних закупівель;

— надано численні усні та письмові рекомендації, розроблено антикризові алгоритми, здійснено листування з контрагентами.

Детальніше ознайомитися зі звітом можна на порталі документів міської ради.

Рішенням виконавчого комітету затверджено План заходів щодо забезпечення надходжень до бюджету міської територіальної громади та План заходів ефективного використання бюджетних коштів на 2024 рік, який представила начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук. Відповідно, головні розпорядники коштів бюджету міської територіальної громади мають забезпечити у межах своїх повноважень неухильне виконання затвердженого Плану заходів та у встановлений термін щоквартально подавати інформацію про хід виконання.

Виконавчий комітет створив Раду безбар’єрності Звягельської МТГ та затвердив положення про неї. Детальніше про це поінформуємо в окремому дописі.

Послуги з управління побутовими відходами на території Звягельської міської ради надають ТОВ «Міськкомунсервіс» та КП ЗМР «Звягельсервіс». Лише КП ЗМР «Звягельсервіс» надає послугу на видалення побутових відходів, оскільки є балансоутримувачем полігону ТПВ. Кожне підприємство має свій маршрут та споживачів. Перегляд тарифів на послугу з управління відходами (за вивезення сміття) крайній раз переглядався для ТОВ «Міськкомунсервіс» 28.09.2022 р., для КП ЗМР «Звягельсервіс» — 29.03.2023 р.

У ході засідання виконавчого комітету встановлено середньозважений тариф на послугу з управління побутовими відходами (змішані) для всіх груп споживачів.

Для «Служби охорони громадського порядку» встановлено вартість надання послуги із витвереження особам, які перебувають у стані сп’яніння, у розмірі 330 грн.

Із метою підвищення безпеки дорожнього руху, створення умов, що сприяють безпечному руху транспортних засобів і пішоходів, на території громади, з квітня, на міжнародній трасі «Київ-Чоп», у межах населеного пункту Дідовичі, встановлено ще одну камеру контролю швидкості в напрямку руху до міста Звягель. У зв’язку з цим, внесено зміни у відповідне рішення виконавчого комітету міської ради.

Окрім цього, виконавчий комітет прийняв низку рішень щодо захисту прав та законних інтересів дітей, надання матеріальної допомоги різним категоріям жителів, взяття на соціальний квартирний облік, оренди майна комунальної власності, передачі деревини, безоплатної передачі майна комунальної власності, квартирних питань, затверджено акти обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню.

Із прийнятими рішеннями у встановлений чинним 
законодавством термін можна буде ознайомитися на порталі документів офіційного сайту міської ради.

Види послуг

Змішані побутові відходи

 

грн/куб. м

грн/1 особу в місяць

ТОВ «Міськкомунсервіс»

Середньозважений тариф на послуги з управління побутовими відходами (змішані) за контейнерною схемою збирання відходів

196,69

28,68

Середньозважений тариф на послуги з управління побутовими відходами (змішані) за без контейнерною схемою збирання відходів

191,90

28,79

КП ЗМР «Звягельсервіс»

Середньозважений тариф на послуги з управління побутовими відходами (змішані) за контейнерною схемою збирання відходів для мешканців приватного сектору

157,44

23,62

Середньозважений тариф на послуги з управління побутовими відходами (змішані) за контейнерною схемою збирання відходів

157,44

22,96

Середньозважений тариф на послуги з управління побутовими відходами (змішані) за безконтейнерною схемою збирання відходів

155,62

23,34

Відділ інформації міської ради