Місцеві бюджети Новограда-Волинського та району отримали 426,5 мільйонів податків та платежів

Протягом 2018 року платники податків міста Новограда-Волинського і району сплатили до місцевих бюджетів 426,5 мільйонів гривень. Доходи місцевих бюджетів, порівняно з 2017 роком, зросли на 70,3 мільйона (або на 19,7%).
У структурі надходжень найбільшу суму складає податок на доходи з фізичних осіб, а це з початку року — 304,6 млн. гривень, що, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, більше на 53,2 млн. гривень. Питома вага податку на доходи з фізичних осіб у загальних надходженнях до місцевих бюджетів становить понад 71%.
Окрім того, до місцевого бюджету з початку року надійшло: єдиного податку — 51,1 млн. грн., земельного податку та орендної плати — 27,7 млн. грн., акцизного податку — 8,6 млн. грн.
Фахівці Новоград-Волинського управління ГУ ДФС у Житомирській області звертають увагу громадян на відповідальне ставлення до своїх зобов’язань: вчасно сплачувати податки, збори і платежі до бюджету, не виплачувати зарплатню в «конвертах», оформлювати працівників офіційно. А найманим співробітникам рекомендуємо утриматися від сумнівного, неофіційного заробітку без майбутнього.
Сектор організаційного забезпечення Новоград-Волинського управління ГУ ДФС у Житомирській області