Гол п’ятою у доданий час: «Нива» з Майстрова здобуває перемогу і наздоганяє «Смолку» за кількістю трофеїв

Гол п’ятою у доданий час: «Нива» з Майстрова здобуває перемогу і наздоганяє «Смолку» за кількістю трофеїв

Футбольні баталії заключного ігрового дня районно-міського чемпіонату з футзалу «Різдвяні дзвони 2018-2019» розпочалися ще о 9 годині ранку, у суботу, 23 березня.
У першій грі володаря третього місця у другій лізі визначали ФК «Фани Звягеля» і «Динамо» (НВЕГК). Інтрига трималася майже до кінця матчу — «Фани» двічі відіграли відставання у два голи. Але за рахунку 4:4 пропустили «дурника» під поперечину з центру поля, після чого «посипалися». У підсумку — 9:4 на користь «Динамо», яке стало бронзовим друголіговим призером турніру.
Фінал у другій лізі вийшов не настільки бойовитим. Перевага однієї команди над іншою була відчутною, що й вилилося у підсумковий рахунок: «Волинь» (Стриєва) — «Спарта» (Гульськ) — 6:1. Отже, «Волинь» — чемпіон, команда з Гульська — срібний призер.
Найбільш розгромний рахунок того дня було зафіксовано при визначенні бронзового призера першої ліги. Схоже, команда з Калинівки, після поразки у півфіналі, не дуже прагнула здобувати третє місце. Натомість футболісти «Вересу» з Колодянки були вмотивовані — 14:2 на їхню користь.

У фіналі першої ліги «господар» змагань — «Легіон» із промислово-економічного технікуму, в спортивному залі якого й відбулися всі 216 матчів турніру, — не без проблем здолав «Олімпік» (Піщів) — 8:3.
Серед четвірки півфіналістів Прем’єр-ліги кожна з команд була достойна фіналу. Проте тиждень тому «Штурм» (учасники АТО) і «Рись» (лісгосп) свою дорогу до фіналу закінчили. Нині ж вони визначали, кому дістанеться пам’ятний кубок за третє місце. Як і в попередніх іграх, військові демонстрували рішучість і налаштованість, відповідаючи атакою на атаку. Проте реалізація небезпечних моментів була значно краща у «Рисі». «Лісгоспівці» відзначилися вісьмома результативними ударами, тоді як «Штурм» провів гол престижу лише під завісу гри.
Вишенька на торті, заради якої до спортивної зали технікуму на 14:00 підтягнулися десятки місцевих любителів футболу, — фінальна гра у Прем’єр-лізі. Битва титанів — двох найкращих команд Новоград-Волинського району — тривала не 40 хвилин (як зазвичай, два тайми по 20), а майже годину, враховуючи зупинки у грі і додатковий час!
Дві 20-хвилинки переможця не виявили. «Смолка» лідирувала 3:1, проте майстрівчани зрівняли рахунок — витримавши неймовірну психологічну напругу, Ігор Носарєв за рахунку 3:2 реалізував пенальті.
Щоб визначити володаря головного кубку, команди відіграли ще два тайми по 5 хвилин. За цей час глядачі побачили не менше голів. Розвиток подій нагадував гойдалку: спочатку повів Майстрів, тоді «Смолка» вирвалася вперед, і здавалося, що «Нива» психологічно не збереться, щоб відігратися, не вистачить часу й сил… Але невдовзі рахунок став 5:5 (знову допоміг пенальті), а тоді — 6:5! І нарешті, майже перед самісіньким фінальним свистком — 7:5. Останній гол у порожній кут воріт закотив п’ятою Андрій Диняк — і вболівальники з Майстрова, які перебували поруч, не втрималися й вибігли на поле обіймати героя епізоду. Здобувши перемогу, «Нива» за кількістю головних трофеїв чемпіонату «Різдвяні дзвони» зрівнялася зі «Смолкою» — тепер в обох по два.
Тріумф переможців і розчарування переможених — одвічна суміш емоцій усіх фіналів. Футбольне свято тривалістю майже чотири місяці скінчилося. І увінчала його церемонія нагородження — у кращих традиціях світових спортивних фіналів: із конфеті- та файєр-шоу, представницькими кубками для команд-переможниць, солідними статуетками для кращих в індивідуальних номінаціях.
У номінації «Кращий бомбардир» у кожній лізі перемогли: Артем Гороницький («Смолка»), Іван Тимофєєв («Верес», Колодянка), Олег Смітюха («Волинь», Стриєва).
У номінації «Кращий воротар» були відзначені: Олег Остапчук («Штурм»), Павло Джура («Олімпік», Піщів), Володимир Марчук («Волинь»).
У номінації «Кращий гравець» організатори відзначили Ігоря Носарєва («Нива», Майстрів), Романа Ящука («Олімп», Ярунь), Олександра Плисака («Спарта», Гульськ).
У церемонії нагородження взяв участь депутат обласної ради Віктор Мельник, який разом із колегою-депутатом Степаном Нусбаумом надав відчутну фінансову підтримку при проведенні турніру. Представницькі кубки й грошові винагороди кращим гравцям, а також оплата багатьох організаційних моментів — все це заслуга керівництва СТОВ «Птахівник» (с.Токарів) на чолі з Андрієм Мармалюком і Валентиною Гальчук. І, звісно, неоціненний внесок у популяризацію цього турніру, його проведення на найвищому рівні зробив його засновник — голова районно-міської федерації футболу Василь Гордійчук.

Як було зазначено під час церемонії нагородження, далеко не кожне місто обласного підпорядкування в Україні може похвалитися турніром із міні-футболу, учасниками якого є аж
36 команд. Приємно, що Новоград-Волинський, хоч і не в професійному, а в аматорському футболі, можна ставити за взірець.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Новоград-Волинської РДА і районної федерації футболу