Хроніка 19/2019

Хроніка 19/2019

У ПЕРЕДДЕНЬ СВЯТ СКОЇЛИ САМОГУБСТВО ДВОЄ МЕШКАНЦІВ НОВОГРАД-ВОЛИНЩИНИ
Упродовж святкових вихідних, із 27 по 30 квітня, внаслідок самогубства, на Новоград-Волинщині загинули двоє осіб.
Про це у коментарі «Житомир.info» 3 травня повідомила керівник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю управління ДСНС України в Житомирській області Оксана Ковальчук.
«27 квітня внаслідок суїциду через повішання загинув чоловік, 1970 року народження, житель м.Новоград-Волинський. У той же день і з тієї ж причини у с.Наталівка Новоград-Волинського району загинув чоловік, 1964 року народження», — повідомила Оксана Ковальчук.
У РАЙОНІ ПІД ЧАС ПОЖЕЖІ ЗАГИНУВ ЧОЛОВІК
1 травня, о 19:35, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в с.Наталівка Новоград-Волинського району. Про це рятувальників сповістила жінка, яка побачила дим із будинку батька.
\"ХронікаЇЇ чоловік знайшов непритомного тестя на підлозі кухні. Він виніс його на свіже повітря, однак медики, які прибули за викликом, констатували смерть 66-річного чоловіка.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців у помешканні спостерігалось сильне задимлення. Рятувальникам довелось застосовувати апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання.
Пожежу локалізовано о 19:53, а о 21:10 — ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено домашнє майно в одній із житлових кімнат. Рятувальники недопустили розповсюдження вогню будинком.
Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалось 5 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежної техніки.
Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Того дня господар топив грубу в тій кімнаті, де й сталося займання.
04141.com.ua

ЧЕРЕЗ ПОДВІЙНУ ДТП У ЖИТОМИРСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛИ ВОДІЙ ТА ПАСАЖИР
5 травня на автодорозі «Житомир — Сквира — Ставище», поблизу с.Станишівка, сталася дорожньо-транспортна пригода за участі трьох автомобілів. У результаті двоє людей загинули, ще п’ятеро — травмовані. Розпочато кримінальне провадження.
\"ХронікаПопередньо встановлено, що близько 14:50 водій автомобіля «Mercedes-Benz», 49-річний житомирянин, рухаючись у напрямку Києва, не врахував дорожню обстановку та здійснив зіткнення з автомобілем «ВАЗ-2106» під керуванням 69-річного киянина, який зупинився в крайній лівій смузі для виконання маневру повороту ліворуч і надавав перевагу у русі зустрічним транспортним засобам.
Унаслідок цього один із автомобілів опинився на смузі зустрічного руху, де сталося зіткнення з «Toyota Camry», за кермом якої перебував 45-річний житель обласного центру. Від отриманих травм він загинув на місці пригоди.
До лікарні з травмами різного ступеня тяжкості були госпіталізовані обидва водії та п’ятеро пасажирів: троє — з «Toyota Camry» та подружжя з «ВАЗ-2106». Згодом у лікарні один із них, чоловік, 1946 р.н., помер.
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.
Водія «Mercedes-Benz» затримано у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Він перебуває під охороною у спеціальній палаті лікарні.
ЗА НАПАД НА ПОЛІЦЕЙСЬКОГО ЖИТОМИРЯНЦІ МОЖЕ ЗАГРОЖУВАТИ ДО 5 РОКІВ УВ’ЯЗНЕННЯ
Подія сталась уночі 4 травня в обласному центрі. Під час припинення патрульними поліцейськими правопорушення на вулиці житомирянка завдала тілесних ушкоджень одному із правоохоронців. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.
Близько о пів на першу ночі у ході патрулювання м.Житомир поліцейські чергового наряду Управління патрульної поліції в області на одній із вулиць помітили гурт людей, які у публічному місці розпивали спиртні напої.
На зауваження правоохоронців потенційні правопорушники відреагували агресивно. А одна з учасниць компанії, 32-річна місцева жителька, умисно вдарила 25-річного поліцейського скляною пляшкою по голові, заподіявши йому забої та різані рани.
На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Житомирського відділу поліції, працівники якої задокументували подію, та медиків для надання патрульному необхідної допомоги.
Винуватиця затримана у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.
За чинним законодавством, умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу або його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень, у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, караються обмеженням або позбавленням волі строком до 5 років.
НА ЖИТОМИРЩИНІ ПОЛІЦІЯ ШВИДКО ВСТАНОВИЛА ЗУХВАЛИХ ВИКРАДАЧІВ
Троє молодиків, яких підвозив житомирянин на своєму «Фольксвагені», з погрозами застосування до нього насильства заволоділи автівкою. Поліцейські оперативно розшукали транспортний засіб і затримали двох зухвальців. Їх поплічника розшукують. Розпочато кримінальне провадження.
Уранці 3 травня до Житомирського відділення поліції звернувся 26-річний житель обласного центру. Чоловік розповів, що минулої ночі на своєму «Фольксвагені» взявся підвезти наглядно знайомого молодика за місто, а дорогою, уже на виїзді з Житомира, підібрали ще двох його знайомців. Раптом пасажири із погрозами застосування фізичного насильства наказали керманичу зупинитись. Врешті у чоловіка відібрали транспортний засіб разом із ключами та документами. Як тільки потерпілий дістався до обласного центру, то одразу ж звернувся до правоохоронців.
\"Хроніка— На місце події виїхали оперативники карного розшуку та працівники сектору реагування патрульної поліції. Під час відпрацювання території на одній із вулиць села Сонячного був помічений схожий за ознаками автомобіль «Фольксваген» і двоє парубків біля нього. У ході спілкування з поліцейськими останні спробували розповісти про, нібито, придбання транспортного засобу, однак врешті заплутались у власних показах, — розповів начальник Житомирського відділення поліції Сергій Крошко.
За таких обставин для документування події у село прибула слідчо-оперативна група поліції. Автомобіль потерпілого вилучено. За обгрунтованою підозрою у причетності до протиправних діянь у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України були затримані 19-річні молодики, обидва — жителі Житомирського району. Один із них раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку. Особа третього їх поплічника вже встановлена, підозрюваного у причетності, 30-річного житомирянина, наразі розшукують оперативники.
Попередня кваліфікація — ч.3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ. У рамках кримінального провадження з’ясовуються всі обставини вказаної події, а затримані парубки перевіряються на причетність до інших правопорушень.
За чинним законодавством, молодикам може загрожувати від 7 до 12 років позбавлення волі.
У ЖИТОМИРІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ РОЗСЛІДУЮТЬ ОБСТАВИНИ ТРАВМУВАННЯ ПІВТОРАРІЧНОЇ ДИТИНИ
2 травня, увечері, до поліції надійшло повідомлення про травмування у результаті падіння з 9-го поверху малолітнього хлопчика. Дитину було терміново госпіталізовано, а всі обставини події поліцейські з’ясовують у рамках розпочатого кримінального провадження.
Попередньо встановлено, що подія сталася близько 19:30 в одному з гуртожитків обласного центру. Хлопчик, якому рік та 4 місяці, грався у коридорі загального користування. В якийсь із моментів він залишився без нагляду дорослих та вийшов на балкон, звідки зірвався донизу.
Хлопчика з травмами різного ступеня тяжкості терміново госпіталізували до лікарні. За оцінками медиків, нині його стан задовільний, загрози життю немає.
За вказаним фактом Житомирським відділом поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст.128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування всіх обставин.
Водночас поліцейські застерігають батьків від подібних ситуацій.
Шановні батьки, відповідальність за безпечне середовище для дітлахів у домівках, несете саме ви, тому обов’язково дослухайтесь наших порад:

  • не залишайте дітей на самоті в кімнаті, якщо відчинене вікно;

  • не ставте біля вікон меблі, щоб дитина не могла залізти на підвіконня;

  • встановіть замки, фіксатори або блокуючі пристрої, що унеможливлять відкриття вікна дитиною;

  • не грайтеся з дитиною на підвіконні, не дозволяйте їй сидіти на ньому в будь-яку пору року;

  • за можливості, подбайте про решітки на вікнах.


КОНФЛІКТ МІЖ СТУДЕНТАМИ ЗАКІНЧИВСЯ НОЖОВИМИ ПОРАНЕННЯМИ
1 травня поліцейські отримали повідомлення про ножове поранення 18-річного студента у гуртожитку одного з коледжів міста. Потерпілого було госпіталізовано, а його кривдника затримано на місці події. Розпочато розслідування.
Під час першочергового з’ясування обставин поліцейські встановили, що обидва хлопці є студентами одного навчального закладу і проживають у його гуртожитку. 1 травня, близько 16:30, коли вони готували їжу на спільній кухні, між ними виник раптовий конфлікт. Один із парубків у розпалі емоцій від завданих йому словесних образ схопився за ножа та спричинив опонентові кілька поранень.
— Причини та всі обставини події слідчі встановлюють у рамках розпочатого кримінального провадження, — розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. — 19-річний підозрюваний — родом із Пулинського району, він затриманий та дає свідчення.
Поранений, в якого лікарі згодом діагностували проникаючі поранення черевної порожнини та різані рани спини, був доставлений до хірургічного відділення лікарні.
Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого ст.15 (Замах на злочин) та ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. На місці події працівники слідчо-оперативної групи вилучили речові докази та опитали мешканців гуртожитку.
Підозрюваний затриманий у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Відповідно до санкції статті, йому може загрожувати до 15 років ув’язнення.
Відділ комунікації поліції Житомирської області