ДОБУТИ ПИТНУ ВОДУ ЗІ СТАВКА? БЕЗ ПРОБЛЕМ!

ДОБУТИ ПИТНУ ВОДУ ЗІ СТАВКА? БЕЗ ПРОБЛЕМ!

Особовий склад 12-го інженерного полку продовжує відпрацювання основних дій, що входять до арсеналу інженерних військ. На минулому тижні, як вже повідомляла газета, на території військової частини відбулося показове розгортування важкого механізованого мосту. А рівно за тиждень — 7 травня — військові інженери тренувалися добувати чисту питну воду з природної водойми.
З цією метою було задіяно спеціальну техніку, що на військовій термінології носить назву військова фільтрувальна станція ВФС-2,5 (на базі ГАЗ-66). Плановий час розгортування такої установки складає 40 хвилин. Потужність — два з половиною метрів кубічних води за годину.
Як стверджують військові, посилаючись на власний досвід та спеціалізовану літературу, вода, очищена за допомогою такої установки, — повністю відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Придатна для технічних потреб і навіть для пиття. Хоча, додають, що не зайвим буде перед вживанням прокип’ятити.
До участі в даному, плановому, занятті було залучено особовий офіцерський склад інженерного полку. Перед заняттям та в його процесі проводився детальний інструктаж — що і як працює, якими наділено можливостями та які особливості експлуатації даної техніки.
Як вже не раз зазначалося, в цьому році Збройні сили України опинилися в умовах обмеженого державного фінансування. Тому на проведення масштабних навчань коштів практично не виділяється. Однак і в таких умовах ніхто не відміняв наказу тримати військо в стані бойової готовності. У новоград-волинських військових інженерів, як бачимо, з цим поки що все гаразд — набутий досвід намагаються підкріплювати практичними вправами.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА