У Новограді-Волинському відбувся міський захід «Спортивний Олімп 2019»

У Новограді-Волинському відбувся міський захід «Спортивний Олімп 2019»

24 грудня у великій залі Палацу культури ім.Лесі Українки відбувся традиційний міський захід «Спортивний Олімп 2019», під час якого вшанували спортсменів міста за високі спортивні досягнення за підсумками 2019 року.
У залі зібралися призери та переможці чемпіонатів, першостей області, України, призери чемпіонатів Європи та міжнародних турнірів, а також їх тренери. Спортивна дружна родина зібралася на запрошення управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради з нагоди свята спортивної слави.
Привітала спортсменів із успішним завершенням 2019 року в.о. міського голови Оксана Гвозденко, яка у своїй промові зазначила: «Мешканці Новограда-Волинського завжди активно займалися спортом та досягали в цьому успіхів, тому ми робимо все можливе, щоб видатки на галузь щороку збільшувалися. У 2019 році з міського бюджету на проведення змагань із олімпійських та неолімпійських видів спорту, у тому числі — серед осіб з інвалідністю, виділено 641 тис. грн. Поступово проводиться оновлення матеріально-технічної бази. Так, для дитячо-юнацької спортивної школи за 104 тис. грн придбано новий боксерський ринг та боксерську грушу. Здійснюється монтаж татамі вартістю 150 тис. грн. Також встановлено тренажер для осіб з інвалідністю, який коштує 42 тис. грн.
Близько двох тисяч вихованців спортивних установ славлять Новоград-Волинський на спортивних змаганнях різних рівнів, представляють нашу державу на європейських та світових спортивних аренах. Прагнучи підтримати вас, затверджено порядок та розмір одноразової фінансової винагороди талановитим спортсменам та їх тренерам за призові місця у змаганнях різних рівнів із усіх видів спорту. 17 талановитих спортсменів цьогоріч коштом міського бюджету отримали стипендії на суму 47 тис. грн».
Оксана Василівна побажала спортсменам міцного здоров’я, фізичного гарту, творчої наснаги та нових досягнень на славу спорту нашого міста та України.
В.о. міського голови Оксана Гвозденко виконала почесну місію нагородження кращих спортсменів Новограда-Волинського за високі спортивні досягнення, професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в м. Новограді-Волинському дипломами та статуетками.
Також до привітального слова та вручення нагород було запрошено депутата міської ради, голову постійної комісії міської ради з питань міського бюджету та комунальної власності Ігоря Юшманова, депутата міської ради, голову постійної комісії міської ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту Володимира Федорчука, начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярослава Цибу, директора міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Лідію Тимофєєву та начальника Житомирського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Юрія Панасюка.
Дипломами та статуетками управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради нагородили 59 спортсменів у командних та індивідуальних видах спорту різних вікових категорій і досвіду. Також кращим спортсменам та їх тренерам було вручено сертифікати на фінансове стимулювання за підсумками 2019 року.
Начальник Житомирського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Юрій Панасюк вручив подяку начальнику управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярославу Цибі за вагомий особистий внесок у сприяння розвитку фізичної культури і спорту серед людей з інвалідністю.
Із музичними привітаннями на святі виступили: Марія Смоляр, зразковий ансамбль бального танцю «Грація» (керівник — відмінник освіти України Юліан Розбицький), студія сучасного танцю «Модерн» (керівник — Світлана Мамаєнко), вихованці «Пол денс Райс дует» Ольшевська Валерія та Махневич Тетяна (керівник — Олеся Подималкіна).
Аліна ПУГАЧ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради