Новоград — із головою!

Новоград — із головою!

Віктор Весельський повернувся до виконання обов’язків міського голови після тривалого лікарняного. Про це сповіщає відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.
«8 січня 2020 року очільник Новограда-Волинського Віктор Весельський приступив до виконання обов’язків міського голови після закриття листка непрацездатності», — йдеться в повідомленні.
Перший після лікарняного робочий день мер розпочав з апаратної наради, зокрема, подякував заступнику міського голови Оксані Гвозденко (цитуємо повідомлення міської ради) «за плідну роботу під час виконання нею обов’язків міського голови».
«Віктор Леонідович зазначив, що наразі необхідно чітко спланувати з головними розпорядниками коштів консолідацію зусиль щодо вчасного та ефективного освоєння бюджетних коштів задля розвитку міста та реалізації започаткованих проектів.
У свою чергу, посадовці поінформували очільника Новограда-Волинського щодо виконаних ними доручень за 2019 рік та колективно опрацювали ряд питань життєзабезпечення Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади у 2020 році.
Міський голова висловив ряд зауважень щодо роботи структурних підрозділів виконавчих органів міської ради. Зокрема, Віктор Леонідович наголосив на виконавчій дисципліні, а також акцентував увагу на недопущенні порушення термінів виконання звернень народних депутатів України, депутатів обласної та міської рад, відповідно до вимог чинного законодавства», — інформують у міській раді.
Уже в п’ятницю міський голова Віктор Весельський проведе особистий прийом громадян.
«У п’ятницю, 10 січня, з 10:00 до 12:00 та з 13:15 до 14:30, міський голова Весельський В.Л. проведе особистий прийом громадян у каб. №1 міської ради (вул.Шевченка, 16, І поверх). Тел. для довідок: (04141) 2-03-89 (сектор організації прийому громадян відділу загальної роботи з питань контролю та прийому громадян міської ради)», — додають у відділі інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.
Відповідно до інформації, яку озвучила в ході сесії міської ради 20 грудня начальник відділу кадрів міської ради Жанна Колесник, спочатку лікарняний Віктора Весельського тривав із 4 вересня по 15 листопада 2019 року. А потім — новий лікарняний, із 18 листопада. Причому, робочі дні міського голови припали на суботу й неділю.
Депутат міської ради Олександр Остапчук у ході тієї ж сесії назвав такі дії міського голови «відвертим маніпулюванням трудовим законодавством, оскільки є інформація, що Весельський веде активний спосіб життя, далекий від постільного режиму, який передбачає оперативне втручання з подальшим перебуванням на лікарняному». Таким чином, виснував Олександр Остапчук, Віктор Весельський уникає звіту перед депутатами із ймовірним припиненням його повноважень.
Нагадаємо, що депутати внаслідок відсутності в сесійній залі Віктора Весельського мусили знову перенести питання про його звіт та дострокове припинення повноважень.
Чергова сесія міської ради запланована на 27 лютого. Цікаво, яким буде (і чи буде) інтерес депутатів до цих питань через півтора місяці? Той же Олександр Остапчук раніше заявляв, що без міського голови неможливо вирішити низку кадрових питань в апараті міської ради. Та й не лише перед депутатами, а й перед громадою Весельський досі не відзвітував за 2019 рік через перебування на лікарняному.
Додамо, що заступник міського голови Анатолій Легенчук також має звітувати перед депутатами на найближчій сесії міської ради. Раніше запланований його звіт про стан справ у галузі ЖКГ також не відбувся… через лікарняний.
Олег БРЮХАНОВ
Фото з сайту міської ради