РОДИННЕ СВЯТО

«Уклін низький вам, матінко моя», — під такою назвою пройшло родинне свято до Дня матері в бібліотеці-філії №2 для дітей, що знаходиться по вул.Пархоменка, 74.
Є у світі одне слово, перед яким усі народи низько схиляють голови. Це слово — мати. Кожна людина і кожний народ мають свої святощі. До цих святощів зараховуємо й пошану до матері. Вона дала нам життя, виростила і виховала. День матері — загальне свято для всіх. Цей день приносить пробудження щирих почуттів у серці кожного на згадку про свою матір.

День матері — це злука сердець дітей із серцями матерів. У народі кажуть: «Як під сонцем квітам, — так з матір’ю дітям», «нема цвіту білішого, як цвіт на калині, нема в світі ріднішого, як мати дитині». На святі було багато присутніх мам і бабусь.
Вихованці 2 класу ЗОШ №6 (кл.керівник Марценюк В.А., муз. керівник Лукащук В.В.) розповідали вірші, співали пісні для своїх мам. Особливо сподобалась гумореска С.Олійника «Мамина хата», яку читав учень 7 класу О.Вознюк. Вдалою також була інсценівка, де учениці 7 класу Т.Островська та А.Штрайт показали присутнім скільки коштує материнська любов. Коли читала вірш про маму А.Штрайт, — всі тихенько витирали непрохані сльози.
На закінчення свята діти з запаленими свічками перед образом Божої Матері читали молитву, де просили здоров’я, щастя, долю, опіку і ласку для своїх любих матусь. І всі запрошені в залі засвітились душами — праведно, як на сповіді.

В.НІКІТЧИНА, завідувачка бібліотеки-філії №2 для дітей