Про роботу міського центру зайнятості в умовах карантину

Про роботу міського центру зайнятості в умовах карантину

30 березня т.в.о. міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко за участі заступників міського голови провела робочу зустріч із директором Новоград-Волинського міського центру Віктором Сербіним щодо питань роботи установи в умовах карантину.
Як повідомив Віктор Сербін, із 18 березня міський центр зайнятості працює в штатному режимі. Прийом документів від клієнтів, у тому числі — для фіксації наміру клієнта бути зареєстрованим як безробітним, здійснюється через електронну пошту: nvmcz@ukr.net або скриньку для кореспонденції, яка разом зі зразками заповнення відповідних заяв знаходиться на вході до центру (вул.Замкова, 7/а). Також діють телефони «гарячої лінії» міського центру зайнятості: (04141) 2-00-26, (04141) 2-40-13, 067-536-59-51.
Віктор Андрійович підкреслив, що з 18 березня збільшення кількості звернень до центру не спостерігалося. Із початку запровадження карантинних заходів їх надійшло 47, переважно — через скриньку для кореспонденції. Не спостерігалося і масових звільнень працівників із підприємств міста.
Було зазначено, що 29 березня Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу». Відтак, в Україні тимчасово змінили правила оформлення безробітних у центрах зайнятості та виплати їм грошової допомоги. На період дії карантину надання статусу безробітного відбуватиметься одразу після подання ним заяви, а допомога по безробіттю призначатиметься з першого дня після реєстрації. Співпраця безробітних і кар’єрних радників відбуватиметься дистанційно.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради