Протягом доби нових звернень не надходило

Новоград-Волинська міська рада продовжує щоденно інформувати про стан захворюваності на коронавірус на території Новоград-Волинської міської ОТГ.
«Станом на 16:00, 29 квітня, на Новоград-Волинщині лабораторно зафіксовано 8 випадків захворювання на COVID-19: у шістьох жительок міста (двоє з яких — жінки віком 32 і 72 роки — за результатами ПЛР-дослідження одужали) та у двох жителів району. Протягом доби нових звернень не надходило. Сьогодні для ПЛР-дослідження в ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» відправлено 13 біоматеріалів від контактних осіб.
Також проведено ПЛР-тестування хворої на COVID-19 27-річної жительки міста, результат виявився негативним. Відповідно до алгоритму, до обласного лабораторного центру відправлено ще одну пробу біоматеріалу. Якщо вдруге негативний результат підтвердиться, то її вважатимуть такою, що одужала.
67-річна жінка з міста продовжує перебувати на стаціонарному лікуванні у КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» (стан украй важкий, на апараті штучної вентиляції легень)», — інформує Любомир Дутчак, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.
В інформації міської ради за 28 квітня йдеться, що взято 9 біоматеріалів для ПЛР-дослідження, з них нові підозри — у 4-х жителів міста, решта 5 — у контактних осіб.
27 квітня було взято 14 біоматеріалів для ПЛР-дослідження, переважно — у контактних осіб.
Протягом доби 26 квітня нових звернень не надходило.
* * *

28 квітня в Житомирській області зареєстрували 3 нові лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19: у Житомирі (жінка, 54 роки; жінка, 57 років), у Бердичеві (жінка, 46 років).
Унаслідок ускладнень, спричинених COVID-19, 29 квітня помер 85-річний житель с. Піски Житомирського району, діагноз якого був встановлений 20 квітня. Цього ж дня помер від ускладнень, які виникли через інфікування коронавірусом, 18-річний житель Попільнянського району. У першому випадку смерть настала від пневмонії, у другому — від кровотечі на фоні тромбозу.
Наразі на Житомирщині зареєстровано 374 випадки коронавірусної інфекції, 10 із них — летальні, 21 — одужали.
Найбільше випадків — у місті Житомирі (123). Далі — Бердичівський район (68), Коростенський район (67), Малинський район (28), Житомирський район (12). На території решти адміністративно-територіальних одиниць області зафіксовано менше десяти захворілих на коронавірус.
Із 374 пацієнтів із підтвердженим діагнозом на стаціонарному лікуванні перебуває 85 осіб.
В області на коронавірус уже захворіло 75 медичних працівників, які контактували з хворими. Стан усіх задовільний.
Крім того, діагноз COVID-19 підтверджено у 24 дітей, з яких четверо — проходять лікування в стаціонарі, стан усіх задовільний.
Підготував Олег БРЮХАНОВ