Із засідання штабу (COVID-19)

Із засідання штабу (COVID-19)

17 липня відбулося чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19, яке провів перший заступник міського голови Сергій Колотов.
Розглянули питання щодо стану захворюваності на коронавірус. Були підтримані рішення, прийняті з урахуванням вимог постанов Кабінету Міністрів України на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке в дистанційному режимі відбулося 15 липня. А саме: щодо заборони на період карантину:

  • діяльності закладів культури з наповненістю понад 50% стаціонарних розміщених місць для сидіння та/або більше однієї особи на 5 кв. метрів площі закладу культури;

  • проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім проведення кінопоказів та заходів закладами культури, за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше, ніж 1,5 метра;

  • роботи після 23:00 та до 07:00 розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), закладів культури, крім кінотеатрів та крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.


На засіданні штабу звернулися місцеві підприємці щодо вирішення питання надання дозволу розважальним закладам (нічним клубам) працювати в нічний час із зобов’язанням виконувати всі протиепідемічні заходи. Відповідний лист-звернення відправлено до регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Крім того, на звернення жителів міста було проінформовано щодо можливості відновлення надання послуг для населення дільницею «Лазня» комунального підприємства міської ради «Новоград-Волинськтеплокомуненерго». Відтак, за повідомленням керівництва комунального підприємства така можливість ймовірна не раніше 1 вересня, що пов’язано, у тому числі, із встановленими лімітами на споживання природного газу. Нагадаємо, що наразі роботу лазні призупинено до закінчення дії адаптивного карантину (31 липня).
Шановні жителі Новоград-Волинської міської ОТГ! Послаблення карантину — не його скасування! Нагадуємо: аби уникнути захворювання на коронавірусну інфекцію, дотримуйтеся основних правил: ретельно мийте та дезінфікуйте руки; носіть захисну маску в громадських місцях; уникайте великого скупчення людей; дотримуйтеся соціальної дистанції.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради