ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ПОЕТЕСИ

У перший день серпня виповнюється 96 років, як у грузинському місті Сурамі перестало битися серце талановитої поетеси, драматурга, мужньої жінки — Лесі Українки. У Новограді-Волинському — місті, де вона народилася та прожила свої перші роки, вшанували пам'ять своєї видатної землячки, поклавши квіти до підніжжя її пам’ятника.
Міський голова Микола Боровець наголосив у своєму виступі, що громада міста пишається тим, що саме Новоград-Волинський став колискою народження славної української поетеси — безсмертної Лесі Українки. Адже саме цей край надихнув її на написання багатьох поетичних творів. Саме тут вона вперше побачила світ, почула рідне українське слово. Під керівництвом матері, Олени Пчілки, пізнала традиції рідного краю, зачерпнула високої духовності з народних пісень.
«Переконаний, що Леся Українка, народившись у нашому місті, назавжди стала його головним і визначним символом, — підкреслив міський голова. — І цю даровану Богом даність ми з гордістю і честю несемо та передаємо прийдешнім поколінням».
На поетичних читаннях з нагоди пам’ятної дати виступили голова Новоград-Волинської РДА Микола Іванюк, директор літературно-меморіального музею Лесі Українки, заслужений працівник культури України Віра Римська. Читали вірші та поезію Лесі Українки.
Того ж дня в музеї родини Косачів пройшов четвертий Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки.
Його учасниками стали артисти театрів, філармоній, студенти, школярі з Києва, Запоріжжя, Львова, Рівного, Луцька, Харкова, Івано-Франківська.
Новоград-Волинська міська рада