ЧОТИРИ ПІДПРИЄМСТВА РАЙОНУ ЗБІЛЬШИЛИ ОБСЯГИ ВИРОБНИЦТВА

ЧОТИРИ ПІДПРИЄМСТВА РАЙОНУ ЗБІЛЬШИЛИ ОБСЯГИ ВИРОБНИЦТВА

Управління економіки Новоград-Волинської РДА підбило підсумки роботи промислових підприємств району за 10 місяців 2009 року.
Як повідомили у прес-службі РДА, в умовах фінансової кризи райдержадміністрація тримає на постійному контролі хід виконання заходів Програми дій щодо стабілізації роботи промислових підприємств. Відтак, проводиться щомісячний моніторинг їхньої діяльності.
Отже, за 10 місяців поточного року промисловими підприємствами району, віднесеними до основного кола, вироблено продукції (в діючих цінах відповідних років) на суму майже 510 млн. грн., що в 2,4 рази більше проти відповідного періоду минулого року.
У жовтні наростили обсяги виробництва (у порівнянні з попереднім місяцем) чотири промислових підприємства. Це — ВАТ «Ярунська сільгосптехніка», ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ», ДП «Городницький лісгосп» та ТОВ «Церсаніт Інвест».
У той же час спад у виробництві мав місце на ТОВ «Труд» (у минулому — каменедробильний завод). Як пояснюють у РДА, це сталося внаслідок вимушеної зупинки технологічного процесу на підприємстві. Через заборгованість, що виникла перед ТОВ «Труд» з боку ДП «Граніт України» за поставлену продукцію на суму біля 6 млн. грн., виробники щебеню не мали можливості придбати пальне, витратні матеріали тощо. Але вже в листопаді технологічний процес на ТОВ «Труд» поновлено.
У жовтні призупинено виробництво твердих сирів на ДП «Новоград-Волинський сиркомбінат» ВАТ «Житомирмолоко». У зв’язку зі зменшенням обсягів заготівлі молока, підприємство в даний час проводить лише його охолодження та відправку на інші молокопереробні підприємства області. За інформацією з прес-служби РДА, 80 працівників сиркомбінату отримали статус безробітних (стали на облік у центрі зайнятості). Тим не менше, нині на підприємстві залишається більше 150 працюючих. У даний час на сиркомбінаті проводиться ремонт сироробного цеху.
Заслуговує на увагу той факт, що жодне промислове підприємство основного кола станом на 1 листопада поточного року не допустило заборгованості з виплати заробітної плати, — повідомляє районне управління економіки.
За 10 місяців поточного року у промисловій галузі Новоград-Волинського району створено 237 нових робочих місць. Рейтинг лідерів-роботодавців очолює ТОВ «Церсаніт Інвест» (131 нове робоче місце протягом року). За ним у цьому списку слідують фермерське господарство ПП «Едельвейс-2008» (44) та ДП «Граніт Україна» (39).
Олег БРЮХАНОВ