НА ПОЛІ — ВЕТЕРАНИ

Футбольні поєдинки за участю гравців проводились у нашому місті і раніше. Це були в основному товариські зустрічі з сусідами з м. Баранівка. Цього разу суперниками наших земляків були гості з Поділля, — м.Красилів Хмельницької області. Футбольні ветерани з цього міста мають систематичний календар змагань всеукраїнського рівня, тож цікаво було спостерігати за грою, порівнюючи можливості господарів у грі з досить амбіційним суперником. У складі господарів на полі з’явилися Г.Челядін, П.Сімчук, В.Блізніченко, В.Чумак, М.Мохір, П.Корнійчук, Р.Скидан, А.Диняк, І.Гребенчіков, О.Савчин, А.Лось, О.Радченко, С.Камінський, О.Хамула. Уболівальники приязно зустріли гравців обох команд, аплодуючи їхньому виходу на поле.
Гра розпочалася у невисокому темпі, гравці, виконуючи велику кількість передач поперек поля, ніби перевіряли функціональну фізичну готовність футболістів суперника, адже грати без м’яча завжди важче. Господарі першими наважилися на активні дії. Ударами по воротах суперника завершували комбінації О.Савчина, В.Блізніченка, С.Камінського, однак бракувало влучності. У свою чергу високу індивідуальну майстерність демонстрували красилівчани, однак у «рамці» наших воріт впевнено грав Г.Челядін. Гості ще в першому таймі почали проводити заміни, щоб підтримати високий темп гри, саме завдяки цим діям красилівцям вдалося відкрити рахунок. Гравець, котрий вийшов на заміну, на великій швидкості обіграв кількох захисників команди господарів і з-під ноги одного з них сильно послав м’яч у дальній кут воріт. Голкіпер не побачив початку удару, тож провів політ шкіряної кулі лише очима. Цей гол на рахунку С.Білевича.
Звягельчани провели гол у відповідь на початку другої половини гри — відмінну двохходівку, яку розпочав І.Гребенчиков, ударом головою завершив А.Диняк — 1:1. Обидві команди, незважаючи на ветеранський вік, до кінця матчу продовжували грати в комбінаційний, динамічний футбол, однак цифри на табло стадіону «Авангард» до фінального свистка рефері гри не змінились. Щоб все ж виявити переможця матчу, було вирішено пробити серію одинадцятиметрових ударів. Цю процедуру більш майстерно і влучно провели ветерани команди гостей, які забили три голи, господарі з цієї позначки не забили жодного голу. М’яч по разу попав у сітку, в поперечку та у руки голкіпера. Однак у підсумку все ж перемогла дружба — гравці обох збірних під оплески уболівальників залишили газон.
Гра футболістів-ветеранів відбулася за безпосередньої участі та організації Геннадія Челядіна, спонсором матчу виступив знаний підприємець Новограда-Волинського, директор магазину «Норма» С.В.Канюка, за що йому вдячні гравці обох команд та уболівальники.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ