«БРОНЗА» — У ЗВЯГЕЛЬЦІВ

Відбірковий тур за програмою обласної спартакіади баскетболу, що нещодавно відбувся на спортивній базі міської ДЮСШ, збірна школярів міста Новограда-Волинського, сформована на основі вихованців відділення баскетболу, здобула єдину путівку до фіналу. Наші земляки впевнено розібрались із суперниками зі збірних з Новоград-Волинського р-ну та Ємільчинського р-ну. Фінальна частина спартакіади відбувалася цього року в м. Коростень, де зібралися переможці восьми попередніх зональних турів. Жереб визначив суперників — баскетболістів з міст Бердичева, Володар-Волинського та Коростишівського районів. У підгрупі поєдинки проводились за коловою системою, тож слід було продемонструвати усі свої техніко-тактичні можливості, щоб посісти якомога вище місце. І це вихованцям тренера Г.І.Суховецької в цілому вдалося. У перший день новоград-волинці без проблем розібралися з командою Володар-Волинського, яких перемогли з перевагою у 30 очок, приблизно стільки ж поступилися звягельчанам і збірники з Коростишівського району. А от своїм головним конкурентам у боротьбі за чільне місце наші земляки поступилися, посівши ІІ місце в підгрупі.
Друге місце в іншій підгрупі посіли юні баскетболісти з Житомирського району, котрі в зональному турнірі переграли представників обласного центру, а вже у фіналі, перемігши своїх двох конкурентів, програли команді господарів. Юні спортсмени з Новограда-Волинського вели гру зі значною перевагою три періоди, однак на початку заключного четвертого періоду суперникам вдалося зрівняти рахунок, але вихованці Ганни Суховецької все ж змогли перемогти у поєдинку з непоступливим суперником. Особливо вдало у грі за третє місце зіграли: Дмитро Хоменко, котрий своїми результативними кидками з різних дистанцій набрав левову частку очок, а центровий Ярослав Борисов був господарем як під своїм, так і під чужим щитом, знімаючи м’ячі у високих стрибках. Сподобався тренерам команд-учасниць наш юний розігруючий Артур Суховецький, який провів на паркеті усі чотири періоди, вдало розпочинаючи атаки нашої збірної. Фінальний свисток зафіксував рахунок 51:45 на нашу користь.
Також грамотами за третє місце відзначені брати Роман та Руслан Вишковці, Іван Сафронов, Євген Климець, Сергій Тимощук, Віталій Банул. У своєму інтерв’ю тренер бронзових призерів відзначила хорошу командну гру, чітку взаємодію гравців. Приємно, що поруч зі старшими за віком юнаками вдало вписалися у гру дев’ятикласники Є.Климець, С.Тимощук та А.Суховецький, тож є перспектива і на наступні роки. Команда зробила крок вперед у порівнянні з минулорічними змаганнями, коли посіла лише шосте місце.
У грі за 1-2 місця збірна міста Коростеня не залишила шансів суперникам із м.Бердичів, перемігши з рахунком 61:41.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ