ДОВІРУ ЛЮДЕЙ ПОТРІБНО ЗАСЛУЖИТИ

ДОВІРУ ЛЮДЕЙ ПОТРІБНО ЗАСЛУЖИТИ

\"ДОВІРУУсе більш тісніше колектив міськвідділу працює з населенням. Перебуваючи на так званих, виїзних, прийомах та зустрічах з людьми (безпосередньо у селах, у присутності керівників господарств та моїх підлеглих) ставало зрозуміло: люди чекають від нас допомоги. Саме ці зустрічі у сільрадах, та й на вулицях сіл, переконали мене у негайній перебудові роботи дільничних інспекторів, котрі повинні постійно знаходитися з людьми: в школах, у клубах, на виробничих ділянках та на вечорах відпочинку молоді тощо. Бо тільки громадяни можуть оцінити якість нашої праці.
Сьогодні наш відділ має три лінії «02» з архіватором мовлення, доступ до якого, тобто робити контрольні перевірки, має можливість лише керівництво, а отже, цей комп’ютер приховати недоробки нікому не дає. А недоробка — це несвоєчасне реагування на запит людини. Побудовано ізолятор тимчасового тримання, який відповідає європейським стандартам. Подібного, поки що, немає на Житомирщині.
Проте, і проблем у боротьбі зі злочинністю нині багато. Разом з тим, розкрито ряд найважчих злочинів — убивства, розбої, тяжкі тілесні ушкодження. На даний час закінчується розслідування кримінальних справ щодо подвійних вбивств, які сталися в вересні цього року в селах Тальки, Немильня та Ярунь. Особливо щільне кільце створили навколо наркозлочинців. Уже виявили 38 збувачів наркотиків, минулого року — 18. Переважно це — 25-30 річні особи, яким байдужа будь-чия доля. Їм важливіші гроші. Зазвичай, споживачів наркотиків шукають серед молоді, студентів та школярів. Всього за 11 місяців скоєно 86 злочинів, пов’язаних із наркотиками.
Великої шкоди завдає самогоноваріння, особливо в селах, де обмаль робочих місць. Спивається молодь. Мало не щодня на пульт чергової частини Новоград-Волинського МВ УМВС надходять невтішні повідомлення. Пиячать нероби, знущаються над сім’ями, сусідами, б’ють дружин, чоловіків, дітей. Як свідчить сумна статистика, найбільше злочинів скоюється в стані алкогольного сп’яніння. Тому дільничними інспекторами постійно влаштовуються рейди з виявлення самогоноваріння. Так, нещодавно були затримані особи, котрі зберігали та продавали самогон. Загалом за поточний рік 356 звягельчан були покарані за виготовлення і продаж самогону, 50 — котрі в них купували. До кримінальної відповідальності за збут самогону притягнуто 10 осіб.
За статистикою, порівняно з минулим роком, рівень злочинності скоєних неповнолітніми збільшився на 20 відсотків. Факт неприємний, але проблема залишається невирішеною. Здебільшого, неповнолітні після уроків батьками не контролюються. Діти шукають розваг. З метою попередження вчинених злочинів з боку неповнолітніх та профілактики бездоглядності та безпритульності, поширення пияцтва серед підлітків оперативними працівниками кримінальної міліції в справах дітей постійно проводиться профілактична робота: рейди, бесіди, зустрічі з батьками та вчителями.
Протягом року здійснювалась і роз’яснювальна робота серед населення про дію на території області обмежень, встановлених рішенням обласної, міської та районної ради, — діти віком до 16 років, без супроводу батьків або осіб, котрі їх замінюють, у закладах дозвілля, громадського харчування, комп’ютерних залах, на вулицях міста у вечірній час до 22 години в осінньо-весняний період, а у літній період — до 23 години. За дані порушення до адміністративної відповідальності за ст.184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» притягнуто 268 батьків, за минулий рік — 184.
Також відбулися серйозні зміни стосовно зміцнення окремих структурних підрозділів міліції. Розширено штати дільничних інспекторів. Покращились умови праці в робочих кабінетах, в усьому відділі відбувся сучасний ремонт, потихеньку оснащуємо апаратурою та службовою технікою.
Наостанок хочу висловити вдячність всьому колективу за сумління, добросовісне виконання службових обов’язків своїх заступників та підлеглих, котрі заслужили повагу від людей і здобули авторитет у колі професіоналів.
Користуючись нагодою, щиро вітаю своїх співробітників та ветеранів органів внутрішніх справ з професійним святом — Днем міліції України! Це свято мужніх і відданих службовому та громадянському обов’язку людей. Ви виконуєте почесну і вкрай важливу для суспільства місію — захист життя, честі та гідності людей, інтересів держави і суспільства від протиправних посягань. Переконаний, що завдяки відповідальному ставленню до службових обов’язків, вмінню долати труднощі та за умови всебічної підтримки з боку суспільства, працівники міліції з честю виконають поставлені завдання із зміцнення законності та правопорядку в Україні. Бажаю вам щастя, міцного здоров’я, родинного тепла та затишку, успіхів у службі, здобутків в ім’я Звягельщини і нашої країни! Найкращі побажання вашим рідним і близьким, які поділяють труднощі вашого напруженого життя!
В.ПРИЛИПКО, начальник Новоград-Волинського МВ, підполковник міліції